Megérkezett a legendás terepjáró: ez lehet a gazdák álomautója?

Agrárszektor   
  Megosztom
Megérkezett a legendás terepjáró: ez lehet a gazdák álomautója?

Egészen 20 évet kellett arra várni, hogy a Suzuki Jimny legújabb, negyedik generációja a piacra kerüljön, 2019 első félévében azonban Magyarországra is megérkezett. A negyedik generációs Jimnyn jócskán felfedezhetők az elődök, illetve a régi G-osztály stílusjegyei, ugyanakkor jelentős ráncfelvarrást is kapott. A kisterepjáró-sorozat főleg a vadászok és erdészek körében népszerű, az új széria azonban annyira kelendő, hogy sokan pusztán városi használatra vásárolják - írja az Agrárszektro.

A portál kíváncsi volt rá mi lehet a népszerűség oka, ezért letesztelte a Jimny öt sebességes manuális verzióját. A Suzuki Jimny egy kisterepjáró-sorozat, amelyet a japán Suzuki autógyár 1970 óta készít. A sorozatnak összesen 4 generációja van, a legújabb szériára azonban egészen 20 évet kellett várni, és habár a piaci bevezetése egyes országokban már tavaly nyáron megkezdődött, Magyarországra csak 2019 első felében jutott el.

A negyedik generációs Jimny retro stílusú, doboz formájú, így a kinézete az elődeire, valamint a régi G-osztályra hasonlít, ugyanakkor jelentős ráncfelvarrást is kapott. Talán éppen ez lehet az oka annak, hogy a negyedik generációs Jimny annyira népszerű, hogy már nem csak a vadászok és erdészek vásároljak, hanem bárki, aki városi használatara keres magának autót. Az új széria kapóssága a Suzukit is meglepte, komoly várólista alakult ki, és alig győzik az értékesítést.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

agrárszektor

suzuki

jimny

autó

teszt

autótesztelés