Megérkezett a legendás terepjáró: ez lehet a gazdák álomautója?

Agrárszektor   
  Megosztom
Megérkezett a legendás terepjáró: ez lehet a gazdák álomautója?

Egészen 20 évet kellett arra várni, hogy a Suzuki Jimny legújabb, negyedik generációja a piacra kerüljön, 2019 első félévében azonban Magyarországra is megérkezett. A negyedik generációs Jimnyn jócskán felfedezhetők az elődök, illetve a régi G-osztály stílusjegyei, ugyanakkor jelentős ráncfelvarrást is kapott. A kisterepjáró-sorozat főleg a vadászok és erdészek körében népszerű, az új széria azonban annyira kelendő, hogy sokan pusztán városi használatra vásárolják - írja az Agrárszektro.

A portál kíváncsi volt rá mi lehet a népszerűség oka, ezért letesztelte a Jimny öt sebességes manuális verzióját. A Suzuki Jimny egy kisterepjáró-sorozat, amelyet a japán Suzuki autógyár 1970 óta készít. A sorozatnak összesen 4 generációja van, a legújabb szériára azonban egészen 20 évet kellett várni, és habár a piaci bevezetése egyes országokban már tavaly nyáron megkezdődött, Magyarországra csak 2019 első felében jutott el.

A negyedik generációs Jimny retro stílusú, doboz formájú, így a kinézete az elődeire, valamint a régi G-osztályra hasonlít, ugyanakkor jelentős ráncfelvarrást is kapott. Talán éppen ez lehet az oka annak, hogy a negyedik generációs Jimny annyira népszerű, hogy már nem csak a vadászok és erdészek vásároljak, hanem bárki, aki városi használatara keres magának autót. Az új széria kapóssága a Suzukit is meglepte, komoly várólista alakult ki, és alig győzik az értékesítést.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

agrárszektor

suzuki

jimny

autó

teszt

autótesztelés