Tarthatatlan állapotok az M7-esen: megnyitnák a leállósávot a Balaton felé

Magyar Nemzet   
  Megosztom
Tarthatatlan állapotok az M7-esen: megnyitnák a leállósávot a Balaton felé

Évek óta tömegjelenetek játszódnak le az M7-esen pénteken és szombaton a Balaton, vasárnap a főváros felé vezető oldalon a júliusi és augusztusi hétvégéken. A zsúfoltság oka, hogy míg az autópályák áteresztő képessége normál esetben óránként 1200 jármű, és 1700 a még éppen eltűrhető mérték sávonként, a nyári hétvégi csúcsban a pályára felhajtó járművek száma elérheti a négyezret is - írja a Magyar Nemzet.

Mint, ahogy a portál írja, a kialakult helyzetre a kormányzat az infrastruktúra fejlesztésével reagál, viszont a bővítésnek nem csak a beruházási források elosztása szab határt, hanem a közlekedésszervezési szempontok is. Korábban, még 2016-ban az M7-es bővítése az M0-s és Székesfehérvár között még tervezetben voltak, ezzel szemben jelenleg nincs napirenden.

A felújítás halasztásának fő oka az lehet, hogy az M7-es átlagos éves terhelése nem közelíti meg a kritikus mértéket. Ha csak a balatoni hétvégéket nézzük, alig több mint fél tucat, ráadásul szezonon kívül még kevesebben használják ezt az útvonalat. A portál felkereste a Magyar Közútat is, tájékoztatásuk szerint az M7-esen az M0-s autóút és Székesfehérvár közötti szakaszon átlagosan mintegy 54 ezer, a Székesfehérvár–Siófok közötti szakaszon pedig 31 ezer jármű közlekedett átlagosan.

Mosóczi László, a közlekedési tárca államtitkára egy háttérbeszélgetésben számolt be arról a lapnak, hogy az autópályák leállósávját folyamatos haladásra alkalmassá tehetnék egy informatikai fejlesztés segítségével. Így lehetne az M7-esen bővíteni a kapacitást a kritikus időszakokban. Persze más vélemények szerint nyáron akkora vonzereje van a Balatonnak, hogy a sávok bővítése sem oldaná meg a problémát.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

utazás

utazók

péntek

szombat

vasárnap

főváros

augusztus