Ismét razziába kezd a NAV: erre számíthatunk a Balaton környékén

Magyar Nemzet   
  Megosztom
Ismét razziába kezd a NAV: erre számíthatunk a Balaton környékén

A Balaton partján működő vendéglátósoknál, ajándékboltosoknál, piaci árusoknál és a strandokon kezdett átfogó ellenőrzést hétfőn az adóhivatal. A hatósági fellépés horderejét jól jelzi, hogy az ország más megyéiből is érkeztek revizorok a helyszínre - írja a Magyar Nemzet

Ahogy a portál írja, idén is folyamatos ellenőrzéseket tart a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Balatonon, most hétfőn kezdték el a razziát a magyar tenger és környéke körül. Azt, hogy milyen fontos ellenőrzésekről van szó, jól mutatja, hogy az ország minden megyéjéből érkeztek ellenőrök a kijelölt helyszínekre.

Ahogy mindig, úgy most is elsősorban azokat a vendéglátóegységeket, ajándékboltokat, piaci árusokat és strandon működő kereskedőket ellenőrzik majd, amelyek kockázatosnak tűnnek. Hogy melyek ezek, azt az online pénztárgépek adatai alapján határozza meg a NAV. Ezekből az adatokból látszik például az is, ha valahol többször nem ütik be a gépbe a vásárlásokat. A mostani ellenőrzések során elsőkénz viszont azt nézik meg az adóhivatal munkatársai, hogy a kiszolgált vendég kapott-e nyugtát, vállalkozók esetén számlát. De az is fontos pont, hogy az egyes balatoni vállalkozások bejelentették-e dolgozóikat.

Az elmúlt évben tartott ellenőrzések adatai azt mutatták, hogy átlagosan minden negyedik balatoni vállalkozásnál találtak szabálytalanságot. A legtöbb esetben az volt a probléma, hogy az eladók nem adtak nyugtát, de az is gyakori volt, hogy nem voltak bejelentve a munkavállalók. Épp ezért idén ezt a két sarkalatos pontot mindenképp szem előtt fogják tartani.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

nav

ellenőrzés

nemzeti adó- és vámhivatal

számla

nyugta

bejelentett munkavállaló