Ismét razziába kezd a NAV: erre számíthatunk a Balaton környékén

Magyar Nemzet   
  Megosztom
Ismét razziába kezd a NAV: erre számíthatunk a Balaton környékén

A Balaton partján működő vendéglátósoknál, ajándékboltosoknál, piaci árusoknál és a strandokon kezdett átfogó ellenőrzést hétfőn az adóhivatal. A hatósági fellépés horderejét jól jelzi, hogy az ország más megyéiből is érkeztek revizorok a helyszínre - írja a Magyar Nemzet

Ahogy a portál írja, idén is folyamatos ellenőrzéseket tart a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Balatonon, most hétfőn kezdték el a razziát a magyar tenger és környéke körül. Azt, hogy milyen fontos ellenőrzésekről van szó, jól mutatja, hogy az ország minden megyéjéből érkeztek ellenőrök a kijelölt helyszínekre.

Ahogy mindig, úgy most is elsősorban azokat a vendéglátóegységeket, ajándékboltokat, piaci árusokat és strandon működő kereskedőket ellenőrzik majd, amelyek kockázatosnak tűnnek. Hogy melyek ezek, azt az online pénztárgépek adatai alapján határozza meg a NAV. Ezekből az adatokból látszik például az is, ha valahol többször nem ütik be a gépbe a vásárlásokat. A mostani ellenőrzések során elsőkénz viszont azt nézik meg az adóhivatal munkatársai, hogy a kiszolgált vendég kapott-e nyugtát, vállalkozók esetén számlát. De az is fontos pont, hogy az egyes balatoni vállalkozások bejelentették-e dolgozóikat.

Az elmúlt évben tartott ellenőrzések adatai azt mutatták, hogy átlagosan minden negyedik balatoni vállalkozásnál találtak szabálytalanságot. A legtöbb esetben az volt a probléma, hogy az eladók nem adtak nyugtát, de az is gyakori volt, hogy nem voltak bejelentve a munkavállalók. Épp ezért idén ezt a két sarkalatos pontot mindenképp szem előtt fogják tartani.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

nav

ellenőrzés

nemzeti adó- és vámhivatal

számla

nyugta

bejelentett munkavállaló