Mentőakció Kiskörén: így tüntetik el az úszó szemétszigetet

hvg.hu   
  Megosztom
Mentőakció Kiskörén: így tüntetik el az úszó szemétszigetet

Néhol már három méter vastagon borítja a Tiszát az Ukrajnából és Romániából érkezett szemét a kiskörei duzzasztógátnál. A hulladékszigetről – amelyben a megszámlálhatatlan mennyiségű műanyag palack mellett gumipapucs, uszadékfa, de még bojler és hűtőszekrénydoboz is úszkál – a Természetfilm.hu Egyesület készített drónvideót, amelyet az Euronews tett közzé - írja a HVG.

A portál által megoszott riportból az is kiderül, hogy az itt felgyülemlett hulladékot állami, vállalati és civil összefogással fogják eltávolítani a vízből. Ezt követően a kihalászott szemetet a kiskörei szakaszmérnökség téli kikötőjébe szállítják majd, ahol kezdetét veszi a szelektálás.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tisza

vízlépcső

szemét

hulladék

árhullám

románia

ukrajna

drónvideó