Mentőakció Kiskörén: így tüntetik el az úszó szemétszigetet

hvg.hu   
  Megosztom
Mentőakció Kiskörén: így tüntetik el az úszó szemétszigetet

Néhol már három méter vastagon borítja a Tiszát az Ukrajnából és Romániából érkezett szemét a kiskörei duzzasztógátnál. A hulladékszigetről – amelyben a megszámlálhatatlan mennyiségű műanyag palack mellett gumipapucs, uszadékfa, de még bojler és hűtőszekrénydoboz is úszkál – a Természetfilm.hu Egyesület készített drónvideót, amelyet az Euronews tett közzé - írja a HVG.

A portál által megoszott riportból az is kiderül, hogy az itt felgyülemlett hulladékot állami, vállalati és civil összefogással fogják eltávolítani a vízből. Ezt követően a kihalászott szemetet a kiskörei szakaszmérnökség téli kikötőjébe szállítják majd, ahol kezdetét veszi a szelektálás.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tisza

vízlépcső

szemét

hulladék

árhullám

románia

ukrajna

drónvideó