Ezzel tolnák ki a szezont a Balatonnál: új kerékpáros útvonalak épülhetnek

MTI   
  Megosztom
Ezzel tolnák ki a szezont a Balatonnál: új kerékpáros útvonalak épülhetnek

A Művészetek Völgye is csatlakozott a Balaton-környéki kerékpáros fejlesztésekhez. A fesztiválra ellátogatók a BringaVölgy-Tekerő Programok keretében idén először olyan vezetett túrákon ismerkedhetnek meg a környék tájaival, amelyek egyike a jövő évi Giro d'Italia magyarországi útvonalát is érinti.

Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos a kapolcsi sajtóbeszélgetésen emlékeztetett arra, hogy kétmilliárd forint uniós támogatást fordíthatnak a magyarországi kerékpáros szolgáltatások fejlesztésére, és mivel a Balaton környékén bringáznak a legtöbben, ezért úgy döntöttek, hogy ebből 1,2 milliárdot ebben régióban használnak fel. A programot a Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) szakmai koordinálásával valósítják meg.

Princzinger Péter, az MKSZ elnöke kifejtette, hogy a Balatonbike 365 Program a Balaton Kiemelt Turisztikai Fejlesztési Térség közel 180 települését érinti. Véleménye szerint rengeteg turisztikai látványosság található a vidéken, csak ezek jelenleg nincsenek hálózatba kapcsolva, pedig ez lenne szükséges ahhoz, hogy ne csak a tóparti települések vállalkozói részesüljenek a fejlesztések előnyeiből, hanem a hátországi falvakéi is.

Rengeteg, önmagában csekély vonzerőt képviselő látványosság található a környéken, amelyek egy-egy ajánlott kerékpártúra-útvonalra felfűzve új attrakciókat hozhatnak létre. Ebben az esetben nemcsak azok jönnének el ide, akik amúgy is bringáznak, hanem elvileg bárki, aki a Balatonnál tölti a szabadságát, és rávehető fél-, egy- vagy kétnapos kerékpáros programra

- hangsúlyozta Princzinger Péter, aki úgy látja, a fejlesztésekkel teljes tavaszi és őszi szezont is ki lehetne alakítani ebben a térségben.

Révész Máriusz arra is felhívta a figyelmet, hogy a 2020-as olasz kerékpáros körverseny, a Giro d'Italia harmadik magyarországi etapja érinteni fogja a Káli-medencét, és a Művészetek Völgye keretében szervezett kerékpártúrák egyik szakasza közös útvonalon halad majd a Giróével, ezért a két esemény erősítheti egymást.

Ezt követően Révész Máriusz és Princzinger Péter részt vett a BringaVölgy - Tekerő Program hétfői túráján, amely Kapolcsról Nagyvázsonyba tartott, majd Öcs és Vigántpetend érintésével ért vissza Kapolcsra.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

káli-medence

település

művészetek völgye

bringa

bicikli

kerékpár

program