Kiderült: ettől betegedtek meg tömegesen a magyar fesztiválozók

MTI   
  Megosztom
Kiderült: ettől betegedtek meg tömegesen a magyar fesztiválozók

Kórokozó baktériumokkal erősen szennyezett forrásvíz fogyasztása okozta a júniusi Fishing on Orfű fesztivál nyolcvan-kilencven résztvevőjének megbetegedését - tájékoztatott a Baranya Megyei Kormányhivatal.

Az intézmény azután rendelt el járványügyi vizsgálatot, hogy a június 19. és 22. között Orfűn zajló zenei fesztivál második és harmadik napján nyolcvan-kilencven fesztiválozó panaszkodott hányásos, hasmenéses tünetekre. A vizsgálat eredményét ismertetve a kormányhivatal azt közölte, hogy a vízben kimutatott szennyeződés mértékét az esőzések nagymértékben növelhették.

Egyedi Péter, a rendezvény sajtófelelőse és Füziné Kajdy Zita (független) Orfű polgármestere már a fesztivál idején azt valószínűsítette, hogy a forrás vize okozhatta a bajt. A polgármester akkor azt mondta, az aquapark parkolójában lévő forráson "általában tábla hívja fel a figyelmet arra, hogy vize nem alkalmas emberi fogyasztásra, azonban a tábla (.) eltűnhetett róla".

A megbetegedések után, a fesztivál hátralévő idejében őrizték a forrást, hogy többen már ne ihassanak belőle. Füziné Kajdy Zita most elmondta, azóta a forrás felett "jól látható, tartós megoldással" jelzik, hogy a vize nem ellenőrzött, és kérik, ne igyanak belőle.

Fotó: MTI/Sóki Tamás

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fesztivál

víz

betegség

rosszullét

orfű

fishing on orfű