Botrány a vidéki fesztiválon: 15-20 ember bunyózott össze

HelloVidék   
  Megosztom
Botrány a vidéki fesztiválon: 15-20 ember bunyózott össze

Verekedésbe torkollott a vasárnap hajnali FEZEN-buli: vasárnap hajnali 3 órakor érkezett telefonos bejelentés a rendőrséghez a székesfehérvári Takarodó útról - írja a feol.hu

A lap azt írja, hogy a helyszínre érkező rendőrök több embert igazoltattak, majd egy 31 éves helyi lakos ellen indítottak büntetőeljárást garázdaság gyanúja miatt. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs referense arról tájékoztatott, hogy a férfit kihallgatták, és jelenleg a rendőrség munkatársai vizsgálják az ügyet.

Sajnos a hajnali órákban kb. 15-20 fő, viselkedni nem tudó látogatónk összeverekedett a fesztivál területén. Szerencsére, eddigi információnk szerint, komolyabb személyi sérülés nem történt, jelenleg zajlanak a rendőrségi meghallgatások. Amint megkaptuk a hivatalos állásfoglalást, közzétesszük. A rendőrség kollégáival közösen döntöttünk úgy, hogy leállítjuk a rendezvényt, a közönségünk maradéktalan biztonsága érdekében. További hivatalos közleményt akkor tudunk kiadni, ha megismertük a rendőrségi jegyzőkönyvek tartalmát

- fogalmazott a fesztivál szervezője informális közleményében, a lap szerint az érintett esemény a Necc Party volt. Több fórumon írták a helyszínen tartózkodók, hogy mit tapasztaltak. Egyesek szerint biztonsági őrök túlkapásáról van szó, mások szerint a fesztiválozók hergelték szándékosan a biztonsági szolgálatot.

Székesfehérvár önkormányzata is közleményt adott ki, melyet szó szerint idéz a lap:

Székesfehérvár Önkormányzata szomorúan értesült a FEZEN zárónapján történt verekedésről. Elítéljük az erőszak valamennyi formáját és azt, hogy pár magáról megfeledkezett ember tönkretegye sok ezer ember szórakozását és rombolja egy több mint két évtizedes múltra visszatekintő zenei fesztivál jó hírét. Kérjük a rendőrséget a vizsgálat lefolytatására és az abból fakadó intézkedések meghozatalára. Reméljük, hogy a fesztiválozókban nem ez a szomorú történet marad meg az idei FEZEN-ről, hanem a jó koncertek, az ének és a tánc, valamint a jó beszélgetések, baráti találkozások öröme.

Időközben a FEZEN főszervezője is közleményt adott ki, melyben nemcsak a verekedésről, hanem a fesztivált érő negatív kritikákról is írt. A hajnali eseményről azt írta, hogy egy 15–20 fős csapat akaszkodott össze a fesztivál biztonsági szolgálatával, majd verekedés tört ki. Ez már az intenzív vihar lecsengése után volt, körülbelül hajnali fél 3, 3 óra között. Mivel a főszervező ez idő alatt nem volt jelen a rendezvényen, az információkat az egyik fehérvári sértettől, a biztonsági cég vezetőjétől, a műszakvezetőtől, a rendőrség kollégáitól és a fesztivál egyik színpadmesterétől, illetve műszaki vezetőjétől szerezte.

Azt is leírta, hogy "az egyik sátras színpad keverőállása és a büféje közötti részen alakult ki dulakodás, majd kiterelték a rendbontókat a sátor mellé. Itt az egyik dulakodó kést rántott, akit körbezártak, elvették tőle a kést, majd megverték. Eddig mindenki megerősítette az eseményeket. Nem tudni, hogy ki kötött bele kibe, ki ütött először.”

A teljes közlemény itt olvasható:

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fezen

székesfehérvár

fehérvári zenei napok

verekedés

bunyó

tömegverekedés