Botrány a vidéki fesztiválon: 15-20 ember bunyózott össze

HelloVidék   
  Megosztom
Botrány a vidéki fesztiválon: 15-20 ember bunyózott össze

Verekedésbe torkollott a vasárnap hajnali FEZEN-buli: vasárnap hajnali 3 órakor érkezett telefonos bejelentés a rendőrséghez a székesfehérvári Takarodó útról - írja a feol.hu

A lap azt írja, hogy a helyszínre érkező rendőrök több embert igazoltattak, majd egy 31 éves helyi lakos ellen indítottak büntetőeljárást garázdaság gyanúja miatt. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs referense arról tájékoztatott, hogy a férfit kihallgatták, és jelenleg a rendőrség munkatársai vizsgálják az ügyet.

Sajnos a hajnali órákban kb. 15-20 fő, viselkedni nem tudó látogatónk összeverekedett a fesztivál területén. Szerencsére, eddigi információnk szerint, komolyabb személyi sérülés nem történt, jelenleg zajlanak a rendőrségi meghallgatások. Amint megkaptuk a hivatalos állásfoglalást, közzétesszük. A rendőrség kollégáival közösen döntöttünk úgy, hogy leállítjuk a rendezvényt, a közönségünk maradéktalan biztonsága érdekében. További hivatalos közleményt akkor tudunk kiadni, ha megismertük a rendőrségi jegyzőkönyvek tartalmát

- fogalmazott a fesztivál szervezője informális közleményében, a lap szerint az érintett esemény a Necc Party volt. Több fórumon írták a helyszínen tartózkodók, hogy mit tapasztaltak. Egyesek szerint biztonsági őrök túlkapásáról van szó, mások szerint a fesztiválozók hergelték szándékosan a biztonsági szolgálatot.

Székesfehérvár önkormányzata is közleményt adott ki, melyet szó szerint idéz a lap:

Székesfehérvár Önkormányzata szomorúan értesült a FEZEN zárónapján történt verekedésről. Elítéljük az erőszak valamennyi formáját és azt, hogy pár magáról megfeledkezett ember tönkretegye sok ezer ember szórakozását és rombolja egy több mint két évtizedes múltra visszatekintő zenei fesztivál jó hírét. Kérjük a rendőrséget a vizsgálat lefolytatására és az abból fakadó intézkedések meghozatalára. Reméljük, hogy a fesztiválozókban nem ez a szomorú történet marad meg az idei FEZEN-ről, hanem a jó koncertek, az ének és a tánc, valamint a jó beszélgetések, baráti találkozások öröme.

Időközben a FEZEN főszervezője is közleményt adott ki, melyben nemcsak a verekedésről, hanem a fesztivált érő negatív kritikákról is írt. A hajnali eseményről azt írta, hogy egy 15–20 fős csapat akaszkodott össze a fesztivál biztonsági szolgálatával, majd verekedés tört ki. Ez már az intenzív vihar lecsengése után volt, körülbelül hajnali fél 3, 3 óra között. Mivel a főszervező ez idő alatt nem volt jelen a rendezvényen, az információkat az egyik fehérvári sértettől, a biztonsági cég vezetőjétől, a műszakvezetőtől, a rendőrség kollégáitól és a fesztivál egyik színpadmesterétől, illetve műszaki vezetőjétől szerezte.

Azt is leírta, hogy "az egyik sátras színpad keverőállása és a büféje közötti részen alakult ki dulakodás, majd kiterelték a rendbontókat a sátor mellé. Itt az egyik dulakodó kést rántott, akit körbezártak, elvették tőle a kést, majd megverték. Eddig mindenki megerősítette az eseményeket. Nem tudni, hogy ki kötött bele kibe, ki ütött először.”

A teljes közlemény itt olvasható:

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fezen

székesfehérvár

fehérvári zenei napok

verekedés

bunyó

tömegverekedés