Undorító: a felújított szabadstrand mellett ömlik a szennyvíz a Dunába

HelloVidék   
  Megosztom
Undorító: a felújított szabadstrand mellett ömlik a szennyvíz a Dunába

Július 20-án hivatalosan is átadták a megújult Postás strandot Szentendrén. A bruttó 99,6 millió forintos fejlesztési összegből új játszóeszközök, fitneszpark, napozóágyak, ernyők, homokos plázs, új zuhanyzók, öltözők készültek el. Mindeközben minden nagyobb esőzés után 100 méterrel feljebb ömlik a fekáliás szennyvíz a Dunába - írja az Átlátszó.

Minden nagyobb esőzés után a Dunába folyik Szentendre városának szennyvíze, a város csatornahálózata ismét telítődött, ezért a kommunális szennyvízzel kevert esővizet a folyóba eresztették. A probléma azonban az, hogy a kifolyó alatt található a város hivatalos, nemrég felújított és átadott községi strandja, a fürdőzők pedig egy kiadós esőzés után a város összes lehúzott vécéjének teljes tartalmával találkozhatnak. Valahogy így:

A Postás-strand régóta a helyiek kedvelt fürdőhelye. A lap megjegyezte, hogy "a strand is úgy kapott működési engedélyt, hogy ha elindul a szenny, akkor a helyi közterület-felügyelet azonnal megkéri az ott tartózkodókat, hogy fejezzék be a fürdőzést. Az újranyitás akkor lehetséges, hogy ha az ÁNTSZ engedélyt adott rá, a vízminták bevizsgálása után. Ehhez képest jól látszik, hogy a szombati hatalmas eső után, vasárnap sokan fürdenek a Dunában annak ellenére, hogy szombaton biztosan elég sok szennyvíz került oda, ez a vasárnapi özönvízszerű esőzéssel megismétőlődött."

A folyóba érkező használt WC-papírok és fekáliadarabok a strand fenekén rakódnak le, de a 444.hu információi szerint a hétvégi eső miatt a környéki horgászoknak fenntartott Facebook-csoportjaiban számos panaszos poszt és fotó látott napvilágot: a szennyvíztisztítók túlcsordulása miatt a fenekező horgászatot sok szakaszon szinte lehetetlenné tette, mert a horgászok damiljára folyamatosan ragadtak rá a betétek és fenéktörlő papírok. A portál azt is leírta, hogy a vízminták bevizsgálása nem mutathatja ki a valós veszélyt, ugyanis a mintaelemzés nem veszi figyelembe a fenéken heverő darabos melléktermékeket, a fentebbi részeken pedig tovább sodorja azokat a Duna - nem csoda, hiszen folyóról van szó.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szentendre

szennyvíz

postás strand

strand

szabadstrand

fekália