Van pénz lóvéra: őrület, mennyit tankoltak idén autóikba a magyarok

MTI   
  Megosztom
Van pénz lóvéra: őrület, mennyit tankoltak idén autóikba a magyarok

A hazai töltőállomásokon 5,3 százalékkal több üzemanyag fogyott az év első felében, mint egy éve - írja a keddi Világgazdaság.

Az év első felében 6 százalékkal több, összesen 1,88 milliárd liter üzemanyagot forgalmaztak a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) tagvállalatai, mint egy évvel korábban. Ezekhez a társasághoz az országban működő 2012 benzinkútból csak 1019 tartozik, de ezeken keresztül jut el a tankokba a belpiacon eladott benzin mintegy háromnegyede és a gázolaj kétharmada.

Az ország összes benzinkútjánál a NAV adatai szerint 2,66 milliárd liter benzin és gázolaj fogyott 2019 első hat hónapjában, ami 5,3 százalékos növekedést takar. Ebből a MÁSZ-kutakon kívüli, úgynevezett fehér kutakra együtt 3 százalékos bővülés jutott.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

benzin

autó

közlekedés

utazás

üzemanyag

gázolaj