Változások a határátkelőknél: ezt minden autósnak tudnia kell

HelloVidék   
  Megosztom
Változások a határátkelőknél: ezt minden autósnak tudnia kell

Öt vasi település érintett a hazai közúti határátkelőhelyek átfogó fejlesztésében, amelyre összesen 596 millió forintot szán a kormány a 2020. évi költségvetésből. A vasi átkelőkre 20-50 millió forint jut - írja a vaol.hu.

A lap azt írja, hogy a fejlesztés célja a felújítás és az akadálymentesítés, melybe beletartozik a schengeni határokon található használaton kívüli határátkelőhely-épületek és környezetük rendezése és akadálymentesítése. A fejlesztés keretében eltűnnek a folyamatos haladást gátló építmények. A Magyar Közlönyben található kormányhatározat alapján 2020. június végéig kell megtervezni az akadálymentesítést, mely 15 határátkelőhelyet érint. Az 5 Vas megyei határátkelőhely a következő:

  • a bajánsenyei átkelő épület- és környezetrendezésére 22 millió 860 ezer forintot szánnak,
  • a szentgotthárd-rábafüzesi határátkelő 50 millió 800 ezer forint,
  • a bucsuira 31 millió 750 ezer forint,
  • a bozsokira 19 millió 50 ezer forint,
  • a kőszegire pedig 22 millió 860 ezer forint jut.

A portál azt is írja, hogy a külső schengeni határokon található 29 határátkelőhely is alapos ráncfelvarráson megy át, mindegyike egységes arculatot kap, melyet a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. bevonásával készítenek koncepciót 180 millió forintból. A terveket 2020 októberéig kell elkészíteni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

határ

határátkelőhely

közlekedés

utazás

országhatár

költségvetés

támogatás

vas megye

vas

közút

fejlesztés

beruházás