Bevásárolt a VOLÁN: eltűnnek a lepukkant buszok, ez lesz helyette

MTI   
  Megosztom
Bevásárolt a VOLÁN: eltűnnek a lepukkant buszok, ez lesz helyette

Összesen 638 darab korszerű, légkondicionált és a jelenlegi legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak megfelelő autóbusszal bővül a Volánbusz járműállománya a most elindított beszerzéseknek köszönhetőn. Összességében a teljes járműpark 10%-a újul meg 2020. december 31ig. Az új, korszerű autóbuszok a tervek szerint legkorábban jövő év második felétől folyamatosan állnak forgalomba. A beszerzéssel a társaság kiemelt célja a biztonságos és kényelmes utazás biztosítása, az utazási igények kiszolgálása, a szolgáltatási színvonal növelése.

A Volánbusz 18 milliárd forint értékben 219 darab, míg a VOLÁN Buszpark Kft. 33 milliárd forintért 419 darab jármű beszerzését tervezi közbeszerzési eljárás keretében. A pályázatok egy része már megjelent, és a továbbiak is hamarosan elérhetőek lesznek. A beszerzések eredményeként jövő év végéig 638 darab új jármű áll szolgálatba a Volánbusznál az alábbi kategóriákban:

  1. Új, 2 tengelyes, alacsony belépésű és normál padlós szóló autóbuszok
  2. Új, háromtengelyes csuklós autóbuszok helyi és elővárosi kivitelben
  3. Új, alacsony belépésű, 3 tengelyes hosszú szóló autóbuszok
  4. Új, turista emelt padló magasságú, szóló autóbuszok.

Az új járművek mindegyike légkondicionált és a környezettudatosság jegyében EURO-VI környezetvédelmi osztályba sorolt dízelmotorral, továbbá nemzetközi és emelt sebességű vizsgával (TEMPO 100) is rendelkezik. Ezenfelül a távolsági és turista autóbuszok WIFI szolgáltatással, USB töltőpontokkal és 230 V-os is aljzatokkal felszereltek.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

utazás

közlekedés

busz

volán

légkondicionált

jármű