Bevásárolt a VOLÁN: eltűnnek a lepukkant buszok, ez lesz helyette

MTI   
  Megosztom
Bevásárolt a VOLÁN: eltűnnek a lepukkant buszok, ez lesz helyette

Összesen 638 darab korszerű, légkondicionált és a jelenlegi legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak megfelelő autóbusszal bővül a Volánbusz járműállománya a most elindított beszerzéseknek köszönhetőn. Összességében a teljes járműpark 10%-a újul meg 2020. december 31ig. Az új, korszerű autóbuszok a tervek szerint legkorábban jövő év második felétől folyamatosan állnak forgalomba. A beszerzéssel a társaság kiemelt célja a biztonságos és kényelmes utazás biztosítása, az utazási igények kiszolgálása, a szolgáltatási színvonal növelése.

A Volánbusz 18 milliárd forint értékben 219 darab, míg a VOLÁN Buszpark Kft. 33 milliárd forintért 419 darab jármű beszerzését tervezi közbeszerzési eljárás keretében. A pályázatok egy része már megjelent, és a továbbiak is hamarosan elérhetőek lesznek. A beszerzések eredményeként jövő év végéig 638 darab új jármű áll szolgálatba a Volánbusznál az alábbi kategóriákban:

  1. Új, 2 tengelyes, alacsony belépésű és normál padlós szóló autóbuszok
  2. Új, háromtengelyes csuklós autóbuszok helyi és elővárosi kivitelben
  3. Új, alacsony belépésű, 3 tengelyes hosszú szóló autóbuszok
  4. Új, turista emelt padló magasságú, szóló autóbuszok.

Az új járművek mindegyike légkondicionált és a környezettudatosság jegyében EURO-VI környezetvédelmi osztályba sorolt dízelmotorral, továbbá nemzetközi és emelt sebességű vizsgával (TEMPO 100) is rendelkezik. Ezenfelül a távolsági és turista autóbuszok WIFI szolgáltatással, USB töltőpontokkal és 230 V-os is aljzatokkal felszereltek.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

utazás

közlekedés

busz

volán

légkondicionált

jármű