Kiderült: ekkorra készülhet el a Budapest-Balaton bicikliút

Világgazdaság   
  Megosztom
Kiderült: ekkorra készülhet el a Budapest-Balaton bicikliút

2020 nyarára készülhet el a Budapest-Balaton kerékpárút, de egyelőre még nem kezdődtek el a munkálatok. Az ígéretek szerint augusztus 20-a után rohamtempóban kezdődik a kivitelezés.

Még 2017 szeptemberében jelentették be, hogy 2019 nyarára megépül a Budapest-Balaton kerékpárút. Most úgy néz ki, a beruházás még nincs előrehaladott állapotban, ugyanis a kerékpárútnak nyoma sincs. Révész Máriusz, a kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos elmondta a Világgazdaságnak, hogy a közbeszerzések lassú lebonyolításával, a hosszú engedélyezési folyamatokkal, az érintett földterületek kisajátításának bonyolultságával, a Balaton menti területeken a helyi önkormányzatokkal való egyeztetések nehézkességével és a környezetvédelmi hatástanulmány beszerzésének elhúzódásával indokolható a Budapest és a Balaton között épülő bicikliút átadásának csúszása.

A kormánybiztos hozzátette, hogy a Balaton körüli, illetve a fővárost a tóval összekötő kerékpárút kivitelezési munkálatai augusztus 20-a után nagy ütemben kezdődnek meg, Budapest és Etyek között. Kiemelte, hogy a források eddig is rendelkezésre álltak, a következő négy évben pedig 150 milliárd forint jut kerékpárút-fejlesztésekre. A korábbi hírek szerint a beruházás kilométerenként 80-100 millió forinttal számolva vélhetően 8-10 milliárd forintba fog kerülni a Budapest-Balaton kerékpárútvonal.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

budapest

közlekedés

utazás

bicikli

kerékpár

bringa

útvonal

bicikliút

kerékpárút

építés

építkezés