Ez a 10 legkedveltebb magyar üdülőhely: mutatjuk a listát!

HelloVidék   
  Megosztom
Ez a 10 legkedveltebb magyar üdülőhely: mutatjuk a listát!

Az államalapítás ünnepének négynapos hosszú hétvégéjén megtelnek a szálláshelyek: tavalyhoz képest több mint a felével nő a forgalom a Szallas.hu adatai szerint. Az átlagos foglalási érték 58 500 forint körül alakul, míg a SZÉP-kártyások bátrabban költenek. Siófok, Hajdúszoboszló és Eger vonzza a legtöbb vendéget.

Az augusztus huszadikai, négynapos pihenőn a Szallas.hu elemzése alapján sokan útra kelnek. Tavalyhoz képest 57 százalékkal nő a forgalom, míg egy egyszerű, augusztusi hétvégéhez viszonyítva több mint két és félszeres a növekedés - írja közleményében a Szállás.hu.

Az átlagos foglalási érték 58 500 forint körül alakul, ez 40 százalékkal több, mint egyébként bármikor a hónapban.

– ismertette a részleteket Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketingmenedzsere.

A SZÉP-kártyás fizetést választó vendégek bátrabban költenek, esetünkben az átlagos foglalási érték 107 500 forint. Ők egyébként jellemzően nagyobb létszámra is foglalnak: míg normál fizetés esetén átlagosan 3,41 főre szól egy foglalás, a SZÉP-kártyásoknál 4,83 főre. Tovább nőhet a kártyabirtokosok költése, ugyanis a felmérések szerint minden tizedik esetben SZÉP-kártyával rendezik a számlát a hosszú hétvégén.

Az idei nyár az OTP SZÉP-kártya felhasználásában jelentős növekedést hozott eddig. Júliusban közel 20 milliárd forintot költöttek élményekre a kártyabirtokosok, ami 80 százalékkal magasabb a tavalyi év ugyanezen időszakához képest.

– mondta Vargáné Jandrasits Ildikó, az OTP cafeteria üzletágvezetője.

A legkeresettebb szállástípusok az apartmanok (25%) és a vendégházak (22%), a vendégek csaknem fele ezek egyikében tölti a hosszú hétvégét.

A SZÉP-kártyásoknál némileg átrendeződik a lista: apartmant harmaduk, 3 csillagos hotelt pedig 26 százalékuk választ. A vendégházakat jóval kevesebben, 15 százalékuk keresi.

– mondta el Keresztes Nóra.

A nyárvégi kikapcsolódások átlagosan 2 éjszakára szólnak. A legek listáját egy 640 ezer forint értékű szállásfoglalás vezeti, míg egy alig több mint kétezer forint értékű zárja.

Azok közt, akik belföldön kapcsolódnak ki, Siófok, Hajdúszoboszló és Eger a legvonzóbb. A települések toplistáján őket követik Szeged, Gyula és Hévíz. A top tízes rangsor szerint még Nyíregyháza, Balatonfüred, Budapest és Zalakaros is nagy népszerűségnek örvendenek. Megyéink közül Somogy (15%), Veszprém (11%) és Heves (9%) részesülnek legnagyobb arányban a foglalásokból.

A fürdővárosok és a balatoni települések továbbra is nagyon keresettek, a legtöbb szálláshelyen már teltház van az államalapítás ünnepére A fürdőzés mellett természetesen aktív időtöltésre is van lehetőség, hiszen számos gasztronómiai, kulturális és egyéb programok közül választhatnak a vendégek. Indulás előtt azonban érdemes a nyitvatartási időről tájékozódni.

– mondta a marketingmenedzser.

A szállásadók vendégváró programokkal készülnek, ahol a kicsik és a felnőttek is megtalálják a kedvükre valót. Jellemzőek ilyenkor az élőzenés vacsorák, szauna szeánszok, a kenyér ünnepéhez kapcsolódó kézműves és egyéb tradicionális foglalkozások. Aki biztosra akar menni jövőre, augusztus huszadikai hosszú hétvégéjét több hónappal, akár fél évvel előre foglalja le, mondta Keresztes Nóra.

Top tíz belföldi úti cél:

  • Siófok
  • Hajdúszoboszló
  • Eger
  • Szeged
  • Gyula
  • Hévíz
  • Nyíregyháza
  • Balatonfüred
  • Budapest
  • Zalakaros

Fotó: MTI/Nagy Lajos

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

üdülés

pihenés

nyaralás

wellness

apartman

szálloda

szállás