Újabb töltőállomás épült hazánkban: most már Hatvanban is töltheted az e-autód

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb töltőállomás épült hazánkban: most már Hatvanban is töltheted az e-autód

Az NKM újabb villámtöltőt helyezett üzembe az M3-as autópálya 59-es csomópontjától nem messze, jelentősen megkönnyítve ezzel a keleti országrészbe induló, vagy onnan érkező villanyautósok utazásait.

Az NKM-hez tartozó Mobiliti a Decathlonnal kialakított sikeres együttműködés keretében a Decathlon hatvani logisztikai központjának parkolójában helyezte üzembe az új villámtöltő állomását. Az Efacec típusú villámtöltő 50 kW-os egyenáramú töltést biztosít akár CCS, akár Chademo csatlakozóval rendelkező villanyautók számára. A töltő rendelkezik egy 43 kW-os váltakozó áramú Type-2 csalatkozási lehetőséggel is, írja közleményében a Nemzeti Közművek.

Egyelőre a töltőállomás csak reggel 6 és este 22 óra között érhető el, azonban megkezdődött a fejlesztése egy kapun kívüli töltőállomásnak is, amely a nap 24 órájában áll majd az ügyfelek rendelkezésére.

Az NKM-hez tartozó NKM Mobilitás Kft. az országban elsőként valósította meg a főutak és autópályák mentén a villámtöltős lefedettséget. A Mobiliti ügyfelei az eddigi fejlesztéseknek köszönhetően már 87 db nyilvános töltőn és 180 db nyilvános töltési ponton tudják igénybe venni a szolgáltatást, amelyek közül 17 villámtöltő található Magyarország legfontosabb útvonalai mentén.

A Mobiliti ügyfelei a 0-24 órában működő telefonos ügyfélszolgálaton segítséget kaphatnak a felmerülő kérdésekkel kapcsolatban. A Mobiliti töltőállomásain mára már mindenhol megszűnt a kábel csatlakoztatása utáni automatikus töltés-indítás. Ez a funkció már csak az NKM Mobiliti applikációjából kezdeményezhető, illetve regisztrált ügyfelek részére RFID azonosítóval történő töltés-indítás is elérhető.

Fotó: Nemzeti Közművek

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nemzeti közmű

elektromos autó

töltőállomás

decathlon

hatvan

környezettudatosság