Jó hír a nagycsaládosoknak: mélyrepülésben a 7 személyes használt autók ára

HelloVidék   
  Megosztom
Jó hír a nagycsaládosoknak: mélyrepülésben a 7 személyes használt autók ára

A családi autókedvezmény júliusi bevezetését követően látványosan növekedett a 7 üléses autók iránti érdeklődés a JóAutók.hu adatai alapján. Az ellenőrzött használtautó-piactér elemzéséből az is kiderül: júliusban 5 százalékkal csökkent a 7 üléses használt autók átlagára, ami arra utal, hogy megkezdődött a csere, és a támogatást igénybe vevők piacra dobták régi családi autójukat. Aki tehát ilyen kategóriában keres használtat, annak most érdemes körülnéznie a piacon.

Növekszik az érdeklődés a 7 üléses modellek iránt a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásának bevezetése óta. A JóAutók.hu adatai alapján júliusban 65 százalékkal bővült az olyan szalonautók iránti érdeklődés, amelyekre felvehető a támogatás. Ugyanakkor az érintett kategória használt modelljeit is 18 százalékkal többen tekintették meg a vizsgált időszakban, ami jól mutatja, hogy a szegmens iránt egységesen fokozza az érdeklődést az állami program. Ennek oka egyrészt az lehet, hogy a támogatásban érintettek összehasonlító információkat gyűjtenek, másrészt a 7 üléses használtak iránt érdeklődők aktivitását is erősíthette a júliustól induló változás.

Állami támogatással vásárolható családi autók népszerűsége

(Forrás: JóAutók.hu – TOP 102019. augusztus)

  1. Citroen Berlingo
  2. Ford S-Max
  3. Peugeot 5008
  4. Peugeot Rifter
  5. Fiat Dobló
  6. WV Tiguan
  7. Mitsubishi Outlander
  8. Ford Connect
  9. WV Caddy
  10. Ssangyong Rexton

Megkezdődött a csere: 5 százalékos árcsökkenés a használt 7 üléseseknél

A fokozódó érdeklődés mellett ritkán látható változást is hozott a családi autókedvezmény bevezetése: 5 százalékkal csökkent a legkeresettebb 25 használt 7 üléses autó átlagára a júliusi bevezetést követően. Halász Bertalan, a JóAutók.hu vezérigazgatója szerint a piac gyorsan reagált a támogatás bevezetésére, és az adatok azt mutatják, hogy az új autók beszerzésével egy időben megjelennek a piacon a használtak, leszorítva ezzel a kategória átlagárát. Ez jó hír azoknak, akik amúgy is ebben a kategóriában kerestek használt autót, hiszen most a támogatás nélkül is kifoghatnak egy-egy remek ár-érték arányú modellt.

Az olcsó- és középkategória iránt nagy az érdeklődés

Az előzetes várakozásoknak megfelelően a 7 üléses szegmensben az érdeklődés főként az olcsóbb és középkategóriás modellek iránt erős. Halász Bertalan szerint miközben a támogatás bevezetése előtti, tájékozódó időszakban felső árkategóriás autó is volt a legnépszerűbbek között, a tényleges vásárlási döntés meghozatalakor már az olcsó- és középkategóriás modellek a legkeresettebbek. Nem véletlen, hogy a JóAutók.hu állami támogatással vásárolható családi autók toplistájának élén az egyik legkedvezőbb árú modell, a Citroen Berlingo szerepel. A középkategória népszerűségére pedig a második helyezett Ford S-Max és a dobogó harmadik fokára került Peugeot 5008 is jó példa.

Érdekes kérdés a Dacia Lodgy szereplése, amelyik a legolcsóbb a támogatható modellek közül, viszont kiesett a toplistáról, ami magyarázható azzal is, hogy nem vehető fel rá a támogatás teljes összege. A használtautó-piactér vezérigazgatója ugyanakkor arra hívja fel a figyelmet, hogy a piaci mozgásokat és az eladási számokat hosszabb időtávon elemezve a Lodgy számos presztízsmárkát megelőzve végezhet majd a listán.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

autó

nagycsaládos

család

családvédelmi akcióterv

utazás

közlekedés

nagycsaládosok autóvásárlási támogatása

autóvásárlási támogatás