Új strandot és uszodát kap Zalaegerszeg: mutatjuk, milyen lesz

MTI   
  Megosztom
Új strandot és uszodát kap Zalaegerszeg: mutatjuk, milyen lesz

A tervek szerint 2022 elejére elkészül Zalaegerszegen a Modern városok program keretében mintegy 9,5 milliárd forintból megvalósuló új uszoda és strand - közölte a város polgármestere a helyszínen tartott sajtóbejáráson.

Balaicz Zoltán felidézte, hogy a jelenleg még üzemelő ötpályás, 25 méteres medence helyett egy új tízpályás, 50 méteres fedett uszoda és egy 25 méteres külső medence épül, a régiből pedig tanmedence lesz, illetve megújul a strand területe is.

Emlékeztetett arra, hogy 2011-ben zárt be a városi strand, de a zalaegerszegiek részéről nagy volt az igény rá, ezért a 2014-es választások idején a polgármesteri program része lett az újranyitás terve. Ez 2015-ben meg is történt, de még ugyanabban az évben Orbán Viktor miniszterelnökkel megállapodást kötött a város egy teljesen új uszoda és megújult strand beruházásáról.

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy már szerkezetkész a 25 méteres külső medence, illetve elindult a fúrása egy 1100 méter mély, 45 fokos termálvizet adó új kútnak. A fejlesztés ütemterv szerint halad, sőt kissé meg is előzi azt, mert megkezdődött a strand régi bejárati épületének a rekonstrukciója.

Gecse Péter alpolgármester elmondta: a kivitelező februárban vette át a munkaterületet, el is készült azóta a külső medence, aminek már a gépészeti szerelését készítik elő. Erre a medencére ideiglenes sátorborítás kerül várhatóan a jövő év elején, hogy alatta már üzemeltetni tudják, mert ezzel együtt elkezdik a régi fedett uszoda épületének bontását.

Két hete kezdődött el a strand területén az új termálkút fúrása, ami napi 24 órában zajlik, de az elképzelések szerint legkésőbb szeptember elejére befejezik ezt a munkát. Egy hidegvizes kút fúrása már megtörtént, hamarosan ezt be is üzemelik, így ez ugyancsak csökkenti majd az uszoda és a strand üzemeltetési költségeit - közölte az alpolgármester.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

zalaegerszeg

modern városok program

uszoda

strand

beruházás

fejlesztés