Csúcsra járnak a balatoni szállodák: telt házzal zárták a hétvégét

HelloVidék   
  Megosztom
Csúcsra járnak a balatoni szállodák: telt házzal zárták a hétvégét

Telt ház volt a hétvégén a Balatonnál. Minden összejött: hosszú hétvége, kánikula, programok - írja a veol.hu.

Ez a szezon számunkra erről a hétről szólt, pénteken érkezett a nagy tömeg, ezen a hosszú hétvégén végre telt ház volt

- mondta el a portálnak Szanyi Szilvia, a Balatonfűzfő–Litér Turisztikai Egyesület elnöke. Kitért arra is, hogy véleményük szerint kevesebb nyaraló érkezett idén a Fűzfői-öbölbe, de megeshet, hogy az adatok csalókák, mivel az utóbbi időben a szálláshelyek száma a térségben nőtt.

Mint mondta, legtöbben a magyar vendégek voltak, külföldről érkezők tekintetében a legtöbben a lengyelek voltak. Kiemelte azt is, hogy észrevételeik szerint egyre több a kerékpáros turista. Ugyan ők általában csak 1-2 napra foglalnak szállást, mégis sokszor nehéz helyzetben vannak mert a szállásadók inkább a több estére foglalókat kedvelik.

A hétvégi, 2-3 napos, családos vendégből van nálunk a legtöbb. Mi azt látjuk, hogy nagyon sok múlik az időjáráson. Melegben sokkal jobb a strandi fogyasztás, borús napokon a kis strandunkon a büfékben sincsenek. Azt is látjuk, hogy a szórakozást keresik az emberek, egy jó program tömegeket képes megmozdítani. Az a legrosszabb, amikor a meteorológusok a hét elején rossz időt jósolnak a hétvégére, mert akkor sokan lemondják a foglalást, pedig sokszor nem teljesülnek a jóslatok

- tette hozzá Szanyi Szilvia.

Azt, hogy az időjárás-előrejelzés és a vendéglemondások között összefüggés van, csak megerősíteni tudja Böröcz István, a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület elnöke. De kiemelte azt is, hogy Füreden nincs ok a panaszra.

Telt ház volt a strandokon, a szállodákban, a szálláshelyeken. Hatalmas tömeg nézte a tűzijátékot a partról, és a vízen is rengeteg hajó volt. Fantasztikus volt a Zoób Kati divatbemutató, idén nagyon színvonalas a borhetek rendezvénye. Nálunk nem is lehet szezonról vagy szezonvégről beszélni, október végéig, november elejéig kitart ez a lendület

- fejtette ki Böröcz István, aki elmondta azt is, hogy ebben az időszakban nem lehet csak úgy szállást foglalni Füreden, ráadásul az előző évhez hasonló vendégéjszaka-számra számítanak most is. Mint mondta, idegenforgalmi adót tavaly körülbelül 800 ezer vendégéjszaka után fizettek, ha a mentességeket is figyelembe vesszük, Füreden meghaladhatta az egymilliót az összes vendég­éjszaka száma.

Telt ház volt tavaly is, mennyiségben már nem nagyon lehet fejlődni. Érezzük viszont, hogy minőségben van előrelépés, hiszen egyre több a városban sokat költő vendég. Igaz, hogy a városi programok is ezt célozzák, Füreden nincs sok populáris program, annál több a különleges, elegáns, igényes rendezvény

- tette hozzá Böröcz István.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szálloda

balaton

nyaralás

utazás