Autósok, figyelem: hamarosan így juthatunk el Győrből Sopronba

HelloVidék   
  Megosztom
Autósok, figyelem: hamarosan így juthatunk el Győrből Sopronba

Megkezdődött a visszaszámlálás, hisz 2020 végén már a kétszer kétsávos gyorsforgalmin juthatunk el Győrből Sopronba. Az autóút építésével párhuzamosan a keresztező országos közutak külön szintű vagy új nyomvonalú kialakításán is dolgoznak a szakemberek. Jelenleg nagy erőkkel folyik a töltésépítés. A földművek anyagát hét bányában termelik ki, s a szállítóutakat a bányáktól egészen a gyorsforgalmiig kialakították - írja a kisalfold.hu.

Ahogy a portál írja, kicsivel több, mint egy év múlva, 2020 végére kétszer kétsávos gyorsforgalmi úton juthatunk el Győrtől egészen Sopronig. A munkálatok párhuzamosan és több szakaszon zajlanak. Az első rész Csorna nyugati csomópontjától Fertőendrédig tart - ez az útvonal érinti elsősorban a Rábaközt. A második vonal Nagylózsig tart, a harmadik már Sopron, keleti szakaszáig. A negyedik pedig Sopron keleti részét és Fertőrákost fedi le.

Azt is lehet tudni, hogy az országhatárig tartó rész közbeszerzési eljárása is lezajlott már. Miután lezárultak a kisajátítások és a régészeti feltárások, 2024-et határozták meg a a kivitelezés határidejeként. A munkálatok során a Rábaközben található Babót mellett komplex kétoldali pihenőhelyet építenek, Kapuvár környékén pedig egy új csomópontot alakítnak ki.

A főpálya földművét hosszabbították meg az ideiglenes felhajtó ágig. A megelőző régészeti feltárásokkal a teljes szakaszon végeztek a szakemberek

- mondta Hideg András, a NIF Zrt. kommunikációs igazgatója.

Jelenleg is zajlanak a munkálatok, most éppen a töltésépítás zajlik. Ehhez összesen hét bányából szállítanak ide földet. A gyorsforgalmit ezen az szakaszon hat helyen is keresztezi országos közút, így ezeknek a felújítása elsőbbséget élvez az építjezés során. Az érintett országos köz­utak felújítása várhatóan ősszel kezdődik el.

A 8601. jelű (Babót– Bogyoszló), a 8516. jelű (Babót– 8611. jelű út) és a 8611. számú (Kapuvár–Beled) közutak esetében a közlekedők várhatóan ez év végén, jövő év elején már a főpálya felett, az új korrekciós szakaszokon közlekedhetnek. A lakosságot esetlegesen üzemszünettel érintő kiváltások október végére várhatóan mindenütt befejeződnek. A kivitelezés az ütemterveknek megfelelően halad

– emelte ki a kommunikációs igazgató.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

sopron

győr

gyorsforgalmi

autó

utazás

építés

útépítés