Autósok, figyelem: hamarosan így juthatunk el Győrből Sopronba

HelloVidék   
  Megosztom
Autósok, figyelem: hamarosan így juthatunk el Győrből Sopronba

Megkezdődött a visszaszámlálás, hisz 2020 végén már a kétszer kétsávos gyorsforgalmin juthatunk el Győrből Sopronba. Az autóút építésével párhuzamosan a keresztező országos közutak külön szintű vagy új nyomvonalú kialakításán is dolgoznak a szakemberek. Jelenleg nagy erőkkel folyik a töltésépítés. A földművek anyagát hét bányában termelik ki, s a szállítóutakat a bányáktól egészen a gyorsforgalmiig kialakították - írja a kisalfold.hu.

Ahogy a portál írja, kicsivel több, mint egy év múlva, 2020 végére kétszer kétsávos gyorsforgalmi úton juthatunk el Győrtől egészen Sopronig. A munkálatok párhuzamosan és több szakaszon zajlanak. Az első rész Csorna nyugati csomópontjától Fertőendrédig tart - ez az útvonal érinti elsősorban a Rábaközt. A második vonal Nagylózsig tart, a harmadik már Sopron, keleti szakaszáig. A negyedik pedig Sopron keleti részét és Fertőrákost fedi le.

Azt is lehet tudni, hogy az országhatárig tartó rész közbeszerzési eljárása is lezajlott már. Miután lezárultak a kisajátítások és a régészeti feltárások, 2024-et határozták meg a a kivitelezés határidejeként. A munkálatok során a Rábaközben található Babót mellett komplex kétoldali pihenőhelyet építenek, Kapuvár környékén pedig egy új csomópontot alakítnak ki.

A főpálya földművét hosszabbították meg az ideiglenes felhajtó ágig. A megelőző régészeti feltárásokkal a teljes szakaszon végeztek a szakemberek

- mondta Hideg András, a NIF Zrt. kommunikációs igazgatója.

Jelenleg is zajlanak a munkálatok, most éppen a töltésépítás zajlik. Ehhez összesen hét bányából szállítanak ide földet. A gyorsforgalmit ezen az szakaszon hat helyen is keresztezi országos közút, így ezeknek a felújítása elsőbbséget élvez az építjezés során. Az érintett országos köz­utak felújítása várhatóan ősszel kezdődik el.

A 8601. jelű (Babót– Bogyoszló), a 8516. jelű (Babót– 8611. jelű út) és a 8611. számú (Kapuvár–Beled) közutak esetében a közlekedők várhatóan ez év végén, jövő év elején már a főpálya felett, az új korrekciós szakaszokon közlekedhetnek. A lakosságot esetlegesen üzemszünettel érintő kiváltások október végére várhatóan mindenütt befejeződnek. A kivitelezés az ütemterveknek megfelelően halad

– emelte ki a kommunikációs igazgató.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

sopron

győr

gyorsforgalmi

autó

utazás

építés

útépítés