Örülhetnek a bringások: extra hosszú kerékpárút épül Magyarországon

MTI   
  Megosztom
Örülhetnek a bringások: extra hosszú kerékpárút épül Magyarországon

Jövő júniusra készül el a Debrecen-Nagyvárad közötti kerékpárút még hiányzó, Tépe és Berettyóújfalu közötti, 8,3 kilométer szakasza, amelynek alapkövét pénteken tették le.

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos a rendezvényen emlékeztetett rá, hogy a kerékpárút Berettyóújfalu és Nagyvárad közötti szakasza már 4 éve elkészült. A még hiányzó szakaszt bruttó 1,2 milliárd forintból építik meg; a beruházás a napi munkába járás megkönnyítése mellett a turizmust is szolgálja - mondta.

A közúti forgalom jelentős - 2010 és 2018 közötti, 25 százalékos - bővülését és az egyre nagyobb közlekedési dugókat említve, kiemelte a kerékpáros közlekedést mint alternatívát, és emlékeztetett rá, hogy szeptember 9-én indul a Bringázz a munkába! - kampány, melyhez a jelenlévők csatlakozását is kérte.

Vitányi István országgyűlési képviselő emlékeztetett rá, hogy a Debrecen-Mikepércs között kiépült kerékpárút után a mostani, valamint a Mikepércs-Sáránd, illetve a Csemetekert és Sáránd közötti szakasz kiépítése van hátra.

A 8,3 km-es szakasz alapkövének lerakása után elmondhatjuk, jó biharinak lenni, hiszen soha ekkora fejlesztések nem valósultak meg a térségben

- hangsúlyozta a képviselő. Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere is azt hangsúlyozta, hogy a várostól az M4 gyorsforgalmi útig terjedő, 3,4 kilométer kerékpárútszakasz segíti a munkába járást, támogatja a turizmust és a biztonságos közlekedést is szolgálja.

Balogh András, Tépe polgármestere pedig a pedagógusok figyelmébe ajánlotta a fejlesztést, azt mondta, bizonyára tartalommal fogják megtölteni a kerékpárutat, amikor a tanulókat szervezett kirándulásra viszik el, most már két irányba, Derecske és Berettyóújfalu felé.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

utazás

kerékpárút

bicikliút

debrecen

berettyóújfalu