Több száz milliós beruházás: átadták a győrszentiváni gyalogos hidat

HelloVidék   
  Megosztom
Több száz milliós beruházás: átadták a győrszentiváni gyalogos hidat

Háromszázhúsz millió forintos beruházás eredményeként Győrszentivánon elkészült a Kálmán Imre gyalogos felüljáró. A látványos hidat ünnepélyes avatóval átadták a forgalomnak - írja a kisalfold.hu.

Ahogy a portál írja, az átadóünnepségen kicsit visszatekintettek a múltba is: 1977-ben adták át Komárom és Győr keleti csomópontja közötti félautópálya szakaszt. Közben koncepcióváltás történt és másfelé vezették el az utat. A korábban tervezett autópálya elkészült csonka szakaszként, 10 kilométer hosszan épült meg Szentivánnál. Felüljáró hidat építettek a keresztező forgalom számára, amelyen a gyalogosok és a kerékpárosok nehezen tudtak átjutni. Életükt kockáztatva a környéken lakók sokszor választották átkelésre a 19-es utat, ahol több halálos gázolás is történt.

2017-ben egy közmeghallgatáson a környékbeli lakók nehezményezték, hogy a Kálmán Imre utcát kettévágta az út és nagy kerülőt kell tenniük, ha át akarnak jutni az egyik oldalról a másikra. A lakossági panaszok és az előzetes vizsgálatok után az önkormányzat elhatározta egy új gyalogos, kerékpáros felüljáró építését, amit csütörtökön adtak át a forgalomnak

- mondta Borkai Zsolt polgármester köszöntőjében.

(kiemelt kép: MTI/Krizsán Csaba)

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

forgalom

út

győrszentiván

gyalogos

beruházás