Több száz milliós beruházás: átadták a győrszentiváni gyalogos hidat

HelloVidék   
  Megosztom
Több száz milliós beruházás: átadták a győrszentiváni gyalogos hidat

Háromszázhúsz millió forintos beruházás eredményeként Győrszentivánon elkészült a Kálmán Imre gyalogos felüljáró. A látványos hidat ünnepélyes avatóval átadták a forgalomnak - írja a kisalfold.hu.

Ahogy a portál írja, az átadóünnepségen kicsit visszatekintettek a múltba is: 1977-ben adták át Komárom és Győr keleti csomópontja közötti félautópálya szakaszt. Közben koncepcióváltás történt és másfelé vezették el az utat. A korábban tervezett autópálya elkészült csonka szakaszként, 10 kilométer hosszan épült meg Szentivánnál. Felüljáró hidat építettek a keresztező forgalom számára, amelyen a gyalogosok és a kerékpárosok nehezen tudtak átjutni. Életükt kockáztatva a környéken lakók sokszor választották átkelésre a 19-es utat, ahol több halálos gázolás is történt.

2017-ben egy közmeghallgatáson a környékbeli lakók nehezményezték, hogy a Kálmán Imre utcát kettévágta az út és nagy kerülőt kell tenniük, ha át akarnak jutni az egyik oldalról a másikra. A lakossági panaszok és az előzetes vizsgálatok után az önkormányzat elhatározta egy új gyalogos, kerékpáros felüljáró építését, amit csütörtökön adtak át a forgalomnak

- mondta Borkai Zsolt polgármester köszöntőjében.

(kiemelt kép: MTI/Krizsán Csaba)

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

forgalom

út

győrszentiván

gyalogos

beruházás