Lemeszelték a gyorshajtót: 142 kilométer/órával száguldott a szerpentines úton

HelloVidék   
  Megosztom
Lemeszelték a gyorshajtót: 142 kilométer/órával száguldott a  szerpentines úton

Az 1119-es úton lemeszeltek a rendőrök egy autóst, aki jelentősen túllépte a megengedett sebességkorlátozást. Az úton egyébként több motoros baleset is volt az elmúlt időszakban. Az 1119-es számú út a megye egyik legforgalmasabb összekötő útja. A Héreg és Bajna közötti útkanyarulatra piros sávozású terelőtáblák hívják fel a figyelmet, valamint „Veszélyes útkanyarulat” figyelemfelhívó táblát is kihelyeztek, azonban sokan ezt nem veszik komolyan - írja a kemma.hu.

Ahogy a portál írja, a rendőrség úgy tapasztalta az elmúlt időszakban, hogy a gépjárművezetők rendszeresen túllépik a megengedett sebességet. Az elmúlt napokban is kapcsoltak le a hatóságok olyan gépjárművezetőt, aki a megengedett 90 kilométer/óra helyett 142 kilométeres óránkénti sebességgel közlekedett.

Az ország távolabbi részéből is sok motoros választja túraútvonalának az 1119-es utat. Annak ellenére is, hogy sokaknak nincs tapasztalata és elég információja arról, hogy ezt a szerpentines utat biztonságosan milyen sebességgel járhatják végig. A szezonban éppen ezért kiemelkedő a motoros balesetek száma az úton. A rendőrség információi szerint az utóbbi három napon belül két eset is történt.

A lap szerint szeptember 28-án délben egy Bajna irányából Héreg felé közlekedő motorkerékpáros a jobbra ívelő útkanyarulatban a sebesség nem megfelelő megválasztása miatt áttért a menetirány szerinti bal oldalra, és egy szemből közlekedő motorkerékpárral ütközött össze, amelynek során két fő sérült meg. Majd ezt követően a Héreg felől közlekedő, balesetet szenvedő motoros mögött haladó másik motorkerékpáros a balesetet észlelve hirtelen fékezett, megcsúszott, és szintén elesett, de nem sérültek meg.

Még ezen a napon a délutáni órákban egy Héreg irányából Bajna felé közlekedő motorkerékpáros nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg sebességét, letért a jobb oldali útpadkára és elesett, ő szintén megsérült.

Idén, szeptember végéig összesen huszonöt esetben történt személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset, az említett útszakaszon. A balesetek közül nyolc Bajna és Héreg között, az említett útkanyarulatban, a 17-es kilométerszelvénynél történt. A legtöbb baleset motorosokkal történt, de további öt esetben a vétlen fél volt a motoros. A balesetek oka minden alkalommal az útviszonyoknak és az út vonalvezetésének nem megfelelő sebesség megválasztása volt.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gyorshajtás

vezetés

sofőr

száguldás

rendőr

rendőrség

komárom-esztergom megye

héreg

bajna