Népszerű az e-kárbejelentő alkalmazás: már több mint 220 ezren letöltötték

MTI   
  Megosztom
Népszerű az e-kárbejelentő alkalmazás: már több mint 220 ezren letöltötték

Az ingyenesen letölthető e-kárbejelentő alkalmazást a 2019. januári megjelenése óta több mint 220 ezren töltötték le - mondta Lambert Gábor, a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) kommunikációs vezetője az M1 aktuális csatornán.

Eddig több mint 4200 kárbejelentés érkezett az e-kárbejelentőn keresztül a biztosító társaságokhoz, valamint a Mabiszhoz. A személyi sérüléses ütközéseken kívül, az összes Magyarországi baleset 5-6 százalékát már e-kárbejelentővel intézik a magyarok, mondta el Lambert Gábor.

Az applikáció leegyszerűsíti a kárbejelentést, a papíralapú helyett online bejelentést tesz lehetővé. Az applikáción keresztül eddig 800 ezer magyar biztosítótársasági ügyfél kapott olyan QR-kódot, amellyel kitöltés nélkül betudják olvasni szerződéses adataikat kárbejelentéskor. Az e-kárbejelentőt átlagban 20-25 perc alatt töltik ki a felhasználók, mondta Lambert Gábor.

Az e-kárbejelentés nemcsak egyszerűsödött, hanem az alkalmazáson intézhető ügyek köre is kibővült, a fejlesztések részeként külföldi-, biztosítatlan-, teherautó- vagy munkagép és annak vontatmányával okozott károkat is be lehet jelenteni az applikációval, valamint el lehet indítani a kárrendezést cascóra is.

Fotó: MTI/Nagy Lajos

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

e-kárbejelentő

kárbejelentő

kár

baleset

autó

biztosítás