Szurdokba szorult egy autós: így mentették ki a Soproni-hegységből

HelloVidék   
  Megosztom
Szurdokba szorult egy autós: így mentették ki a Soproni-hegységből

Egy budapesti 75 éves asszony telefonált segítségért a rendőrség ügyeletére 2019. október 3-án 10 óra körül, mert valahol a Soproni-hegység egyik erdei ösvényén elakadt a gépkocsijával. A helyi rendőrkapitányság járőrei mobiltelefonon felvették az idős járművezetővel a kapcsolatot, aki elmondta, hogy a Károly-kilátó parkolója mellett elhaladva jobbra kanyarodott, aztán egy füves réten túljutva egy erdei ösvényen közlekedett, amikor autójával elakadt - írja a police.hu.

Ahogy közleményükben írják, a járőrök a megadott adatok alapján leszűkítették a keresést a Fáber-rét környékére. Megpróbálták továbbra is telefonon tartani az asszonnyal a kapcsolatot, azonban az adás-vétel nagyon akadozott, illetve gyakran meg is szűnt, ezért megkérték őt, hogy dudálással segítse a keresést. Ennek eredményeként, alig két óra múlva rátaláltak az eltévedt sofőrre a Fáber-rét és a Tacsi-árok között található szűk, sűrűn benőtt szurdokban. Gépkocsija beékelődött egy keskeny ösvény sziklás, gyökerekkel átszőtt oldalába.

A járőrök egy arra közlekedő erdész segítségével kihúzták, majd elvontatták a mozgásképtelenné vált autót a közeli erdészházhoz, a bajba jutott járművezetőt pedig – aki az ijedtségen kívül nem sérült meg - szolgálati gépkocsival soproni szállására vitték.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

rendőr

rendőr járőr

rendőrség

károly-kilátó

soproni-hegység