Kitettek magukért a rendőrök: egymás után két horrorkaravánt is lekapcsoltak! + videó

HelloVidék   
  Megosztom
Kitettek magukért a rendőrök: egymás után két horrorkaravánt is lekapcsoltak! + videó

Újabb horrorkaravánt fogtak a rendőrök: többszázezer forintos büntetést is kaphatnak azok a sofőrök, akik vezették. A rendkívül balesetveszélyes szerelvényt az M3-as autópálya borsodi szakaszán állították félre – derül ki az ATV híradójából.

A most talált karaván összeállítói nem kispályások: egy kisbusz vontatott egy trélert azon egy autóval, amihez egy másik kisbuszt és egy trélert kötöttek, melyen szintén volt egy gépkocsi. A rendőrök az M3-as autópálya borsodi szakaszán kapták el az autó-együttest. A horrorkaravánról készült videó itt tekinthető meg!

A rendőrség az M3-as hajdúbihari szakaszán is elfogott egy hasonlóan veszélyes szerelvényt nem sokkal később. Itt egy platós tréler vontatott egy utánfutót, azon két kocsival.

Az ellenőrzés során a járműszerelváényről megállapították, hogy a súlya több mint kétezer kilóval meghaladja a megengedett össztömeget. Ezért a sofőr ellen szabálysértési eljárását indítottak.

- nyilatkozta Balogh Péter Tamás, a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az ilyen túlsúlyos vontatmányok nem csak annak vezetőjére, hanem többi közlekedőre is életveszélyesek a szakemberek szerint.

Adott esetben ezt nem bírja, tehát egyszerűen a felfüggesztése kapcsán ez leszakadhat ez a vontatmány az útra. Hát, abból óriási baleset származhat. Különösképpen autópályán, más úton is, de autópályán ilyen sebességgel közlekednek az autók, nincs az az ember, aki erre számítson.

- mondta Horváth László gépjármű szakoktató.

Az ilyen szerelvények kiszűrésére a rendőrök fokozott figyelmet fordítanak, de úgy tűnik, hogy 2-300 ezer forintos büntetésnek nincs visszatartó ereje, mert a gyakran autózók sokszor találkozhatnak hasonlóan életveszélyes szerelvényekkel.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

autó

autópálya

utazás

baleset

rendőrség

karaván