Kitettek magukért a rendőrök: egymás után két horrorkaravánt is lekapcsoltak! + videó

HelloVidék   
  Megosztom
Kitettek magukért a rendőrök: egymás után két horrorkaravánt is lekapcsoltak! + videó

Újabb horrorkaravánt fogtak a rendőrök: többszázezer forintos büntetést is kaphatnak azok a sofőrök, akik vezették. A rendkívül balesetveszélyes szerelvényt az M3-as autópálya borsodi szakaszán állították félre – derül ki az ATV híradójából.

A most talált karaván összeállítói nem kispályások: egy kisbusz vontatott egy trélert azon egy autóval, amihez egy másik kisbuszt és egy trélert kötöttek, melyen szintén volt egy gépkocsi. A rendőrök az M3-as autópálya borsodi szakaszán kapták el az autó-együttest. A horrorkaravánról készült videó itt tekinthető meg!

A rendőrség az M3-as hajdúbihari szakaszán is elfogott egy hasonlóan veszélyes szerelvényt nem sokkal később. Itt egy platós tréler vontatott egy utánfutót, azon két kocsival.

Az ellenőrzés során a járműszerelváényről megállapították, hogy a súlya több mint kétezer kilóval meghaladja a megengedett össztömeget. Ezért a sofőr ellen szabálysértési eljárását indítottak.

- nyilatkozta Balogh Péter Tamás, a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az ilyen túlsúlyos vontatmányok nem csak annak vezetőjére, hanem többi közlekedőre is életveszélyesek a szakemberek szerint.

Adott esetben ezt nem bírja, tehát egyszerűen a felfüggesztése kapcsán ez leszakadhat ez a vontatmány az útra. Hát, abból óriási baleset származhat. Különösképpen autópályán, más úton is, de autópályán ilyen sebességgel közlekednek az autók, nincs az az ember, aki erre számítson.

- mondta Horváth László gépjármű szakoktató.

Az ilyen szerelvények kiszűrésére a rendőrök fokozott figyelmet fordítanak, de úgy tűnik, hogy 2-300 ezer forintos büntetésnek nincs visszatartó ereje, mert a gyakran autózók sokszor találkozhatnak hasonlóan életveszélyes szerelvényekkel.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

autó

autópálya

utazás

baleset

rendőrség

karaván