Újabb magyar város lett zöld: töltőállomások épültek Szolnokon!

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb magyar város lett zöld: töltőállomások épültek Szolnokon!

Az E.ON négy új elektromos töltőállomást nyitott meg Szolnokon, ebből kettőt a helyi önkormányzattal együttműködésben, egyet a Coop áruházzal, egyet pedig az ALDI-val közösen valósítottak meg. Az energiacég az állomások telepítésével az elektromos autózásra ösztönzi a város lakóit.

Négy helyszínen is elérhetőek az E.ON által telepített új gyors- és villámtöltők a városban. A Krúdy Gyula úti Coop áruháznál és a Tiszaligeti sétányon új gyorstöltőket helyeztek ki, a Tófenék utcában pedig egy korszerűbb villámtöltőre cserélték a régebbit, utóbbi kettőt az önkormányzattal együttműködésben helyezték ki. A negyedik, az ALDI-val közösen kialakított villámtöltő-állomás, mely az áruházlánc Felső Szandai réti üzleténél található. Mindegyik helyszínen egyszerre két autó töltésére van lehetőség – olvasható az E.ON közleményében.

Célunk, hogy Szolnokon is egyre több elektromos autót lássunk, ehhez viszont fontos, hogy a töltésükhöz is meglegyen a megfelelő infrastruktúra. Az E.ON-nal történt együttműködés ebben segíti a városunkat és lakóit.

- mondta el Szalay Ferenc, Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere.

Meggyőződésünk, hogy úgy tehetjük vonzóbbá az alternatív üzemanyagok használatát, ha biztosítjuk, hogy ahhoz minél többen, minél könnyebben és egyszerűbben hozzáférjenek. Bízom abban, hogy a ma átadott e-töltőkkel is egy lépéssel közelebb kerülünk ahhoz, hogy néhány éven belül már ne legyen szempont az autóválasztásnál a töltőpontok elérhetősége.

– mondta Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária Zrt. igazgatósági tagja.

A szolnoki töltők helyszínei és típusai:

  • Szolnok, Krúdy Gyula út (Coop áruház) - Garo AC oszlop
  • Szolnok, Tófenék u. - Circontrol Raption 50 Series DC 25kW
  • Szolnok, Tiszaligeti sétány - Circontrol AC 22kW
  • Szolnok, Felső-Szandai rét 9. (ALDI áruház) - Circontrol Raption 50 Series DC 25kW

Idén országszerte már 32 új töltőállomást létesített az energiavállalat. A Felső-Szandai réten üzembe helyezett DC töltőt azon országos együttműködés részeként helyezték ki, amelynek révén 80 településen 123 ALDI áruháznál összesen 360 töltőpont létesül az E.ON által.

Fotó: E.ON

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

e.on

töltőállomás

e-autó

közlekedés

környezetvédelem