Már közlekedik az első felújított Talent: Győrből, egészen Bécsig utazhatunk

HelloVidék   
  Megosztom
Már közlekedik az első felújított Talent: Győrből, egészen Bécsig utazhatunk

A MÁV-START által üzemeltetett tíz Bombardier Talent motorvonat szervizelése és annak hosszú távú megoldása a vasúttársaság számára kiemelten fontos. Ezért első lépésként, idén áprilisban a MÁV-START, a MÁV Vagon és az ÖBB két évre szóló szerződést kötött, hogy a Győr és Bécs közötti eurégiós közlekedésben használt Talentek nagyjavítása, konstrukciós hibáinak megszűntetése, valamint gazdaságos és hatékony fenntartása mielőbb rendeződjön. Jövő év végére fejeződhet be a flotta megújítása, utána már a jelenleginél megbízhatóbban, akár 80-90 százalékos üzemkészséggel közlekedhetnek.

Az együttműködés eredményeként forgalomba állt az első felújított 425 sorozatú Talent villamos motorvonat, amelyen úgynevezett R2 jelű nagyjavítást hajtottak végre a MÁV-START, a MÁV Vagon és az ÖBB szakemberei. A javítás és felújítás kiterjedt többek között a forgóváz egységeire, a fékrendszerre, a vezetőállásra és az utastérre egyaránt.

Az utastérben a lengő tolóajtók, a lépcsők, a WC-berendezés, a klímaberendezések és az ülések újultak meg, a WC helyiség fala pedig antigraffiti fóliát kapott. A motorvonat az eredeti külső festés megújításával állt forgalomba. A következő felújítások során a MÁV-START már a megújuló arculatnak megfelelő megjelenéssel látja el ezeket a járműveket is, így a külső fényezése, a külső feliratok módosítása is megtörténik, az elkészített színtervek alapján. A munkák eredményeként a Győr–Hegyeshalom–Bécs között EuRegio-járatként közlekedő Talentek, nem csak megújult belsővel, hanem tetszetős külsővel is az utasok szolgálatába állhatnak.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

utazás

vonat

vonatközlekedés

közlekedés

bécs

győr

bombardier talent

talent

máv

máv-start