Régészek vették birtokba Sopron határát: feltárás kezdődött az M85-ös elkerülőnél

HelloVidék   
  Megosztom
Régészek vették birtokba Sopron határát: feltárás kezdődött az M85-ös elkerülőnél

Megkezdődött Sopron határában a régészeti feltárás a tervezett északnyugati elkerülő út területén és az M85-ös határ felőli nyomvonalán. A gyorsforgalmi ötödik, befejező szakasza a tervek szerint 2024-re készül el - írja a kisalfold.hu.

Ahogy a portál írja, lezárult az M85-ös gyorsforgalmi út ötödik szakaszára, a fertőrákosi csomópont és a soproni országhatár közötti, csaknem négy kilométeres részre kiírt közbeszerzés. Ennek a kétszer kétsávos gyorsforgalmi útszakasznak része a meglévő 84-es számú főúti határátkelőhelyhez történő ideiglenes visszakötés és a soproni, északnyugati elkerülő út is.

A kiviteli terv elkészítésére és kivitelezésére kiírt közbeszerzési eljárást követően a szerződéskötés az SDD Konzorciummal (Dömper Kft., Subterra – Raab Kft. és Pannon-Doprastav Kft.) hatályba lépett

- emelte ki a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

A vállalkozó feladata a kiviteli tervek és a tervezési munkák elkészítése. A jelenlegi helyzet úgy áll, hogy az északnyugati elkerülő út területén és az M85-ös határ felőli nyomvonalán a teljes felületű, megelőző feltárás régészeti bontómunkája van folyamatban. Ez is része a projektnek, a terepen dolgozó szakembereket pedig arra közlekedők már az útról is láthatják. A régészeti munkálatokat a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum végzi.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

régész

régészet

feltárás

elkerülő

sopron

m85-ös gyorsforgalmi út