Mi folyik Győrben? Egy nap alatt öt ittas sofőrt meszeltek le a rendőrök

HelloVidék   
  Megosztom
Mi folyik Győrben? Egy nap alatt öt ittas sofőrt meszeltek le a rendőrök

Egyetlen nap alatt öt sofőrnél jelzett az alkoholszonda Győr környékén, a balesetek körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja - írja a Kisalföld.

Ahogyan azt a lap írja, 2019. október 26-án 14 óra 20 perckor egy 48 éves nőt fogtak el a rendőrök, aki először elesett egy italboltból kifelé menet, majd beült az autójába. A Suzuki típusú járműjével többször nekiütközött egy parkoló Audinak. A járőrök az alkoholteszt során pozitív értékre leltek, a nőt pedig előállítátották további mintavételre.

Szintén október 26-án, 18 óra 27 perckor egy balesethez riasztották a rendőröket a Tét és Győrszemere közötti útszakaszra. Az Opel vezetője későn észlelte a kivilágítatlan, előtte haladó kerti traktort, ezért vészfékezése ellenére hátulról nekiment. Az alkoholszonda itt is pozitív értéket mutatott a traktoros esetében, ráadásul az ellenőrzés során kiderült, hogy eltiltás alatt vezetett.

A balesetek körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja, valamint ismételten felhívja a gépjárművezetők figyelmét az alábbiakra:

Az ittas vezetés kiemelt baleseti kockázati tényező. Alkohol hatására az érzékszervi észlelések összezavarodnak, tompul a látás, megnő a reakcióidő, ezzel fordított arányosságban viszont csökken a veszélyérzet, a távolság- és térérzékelés pontossága. Már egy pohár szeszes ital elfogyasztása is számít. Aki ittasan járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és ezzel saját, illetve mások életét, testi épségét is veszélyezteti.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

autó

közlekedés

sofőr

vezetés

ittas vezetés