Itt az idő: most már érdemes téligumira váltani

HelloVidék   
  Megosztom
Itt az idő: most már érdemes téligumira váltani

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitánysághoz tartozó siklósi kapitányság azt tanácsolja, hogy az őszi időjárás beköszöntével a közlekedési szokásokon is változtassanak a járművezetők. A rendőrök el is mondták, mire kell figyelni - írja a bama.hu.

A hétvégi óraátállítást követően előfordulhat, hogy már sötétben indulunk a munkába, és a hazafelé vezető úton is korábban ránk sötétedik. Az éjszakai fagyok miatt az úttest csúszóssá válhat, a sötétség és az egyre gyakrabban leszálló köd pedig próbára teszi érzékszerveinket, ráadásul a szokásosnál fáradtabbnak érezhetjük magunkat. A vezetési képességeinkre és reakcióidőnkre ez hátrányosan hat, ezért növekedhet a közúti balesetek kockázata

- közölte a siklósi rendőrök közleményét a portál.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy ne hajtsunk a legnagyobb megengedett sebességgel ilyenkor, hanem menjünk sokkal lassabban, hiszen ügyelnünk kell a megváltozott látási és útviszonyokra. Ráadásul azzal is számolnunk kell, hogy biztonságosan meg tudjunk állni akkor is, ha valami hirtelen elénk kerül. A szakemberek kiemelték azt is, hogy veszélyt jelent az utakon közlekedőkre, a fákról lehulló levéltömeg az első néhány fagyos éjszaka után, de kockázatot jelent az őszi betakarítási időszakban a mezőgazdasági gépek által útra felhordott sár is.

Amit fontosnak tartanak a szakértők, az az, hogy nem csak indulás előtt, de hazaérkezés után is ellenőrizzük le a lámpákat a kocsin. Hiszen nemcsak jól látnunk kell az utat, hanem a többi közlekedőnek is jól kell látnia bennünket. A mostani ködös, esős időjárásban nagyon fontos a hátsó lámpák és a ködfényszórók helyes működése is.

Már nem nyújtanak kellő tapadást a nyári abroncsok az útburkolat áthűlése miatt. Éppen ezért már elvégezhetjük a téli gumik felszerelését. Ajánlott felmérni mindig az útburkolat állapotát, ez induláskor alacsony sebességnél történő fékezéssel ellenőrizhető.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

autó

gumi

utazás

abroncs

téli gumi

téli időjárás