Döntöttek: nem lesz a Balatonon sebességkorlátozás

HelloVidék   
  Megosztom
Döntöttek: nem lesz a Balatonon sebességkorlátozás

Az országgyűlés gazdasági bizottsága ismételten elutasította a balatoni sebességkorlátozásra vonatkozó beterjesztett indítvány napirendre vételét. Ez elsősorban a víziközlekedésről szóló 2000. évi törvény megalkotása óta, az elmúlt időszakban a Balatonon feltűnt új gyors járgányok (elektromos jetski, hyperjet) korlátozás nélküli elterjedésének szabott volna gátat, sebességkorlátozás bevezetésével - írja a delipart.com.

Ahogy a portál írja a törvénymódosítás az elektromos motoros kishajók és csónakok üdülőtavakon történő üzemeltetése érdekében szükséges módosításáról szólt volna. A konkrét javaslat csak a járművek sebességét korlátozta volna, de így sem fogadta el a bizottság, ezért nem kerülhet a parlament elé a téma.

A tervezetben többek közt kifejtették, hogy a külön kormányrendeletben meghatározott sebességhatárnál gyorsabb, műszakilag alkalmas motoros kishajó és csónak kedvtelési célú üzemeltetése tilos lett volna a Balatonon. Az üdülőtavakon az elektromotoros hajtás sebességének korlátozását környezetvédelmi szempontok és biztonsági kockázatok indokolják.

Mint az indoklásban is írták, nem volt előre látható, hogy a belső égésű motorokra vonatkozó korlátozás bevezetésekor, hogy sok évvel később elektromos hajtású kishajók és csónakok is általánossá válhatnak közlekedési célokra. A gazdasági bizottság most viszont elutasította az indítványt, így nem kerül a parlament elé az ügy.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

sebesség

sebességhatár

sebesség korlátozás

korlátozás