Ezekre a településekre utaznak a magyarok a hosszú hétvégén: itt a toplista!

HelloVidék   
  Megosztom
Ezekre a településekre utaznak a magyarok a hosszú hétvégén: itt a toplista!

Tovább bővült a turizmus a harmadik negyedévben, a Szallas.hu becslése szerint közel tíz százalékos a növekedés. Siófok, Hajdúszoboszló és Budapest vonzotta a legtöbb vendéget. Az utolsó negyedév is erősen indul a november elsejei hosszú hétvégének köszönhetően. Vannak még szabad szálláshelyek, a népszerű fürdővárosok a legkeresettebb úti célok.

Bővüléssel zárta a harmadik negyedévet a turizmus. A Szallas.hu becslése szerint közel 10 százalék volt a növekedés a tavalyi év ugyanezen időszakához képest. „27 százalékkal növeltük a hazai forgalmunkat és 17 százalékkal gyarapítottuk a külföldre közvetített forgalmat” – ismertette saját eredményüket Szigetvári József, a Szallas.hu Csoport vezérigazgatója. Az átlagos foglalási érték 63 200 forint volt, ami 10 százalékos növekedést jelent tavalyhoz viszonyítva.

Általánosan igaz, hogy a szálláshelyek előző évhez képest emelték áraikat, az átlagár 6 százalékkal több idén

– mondta Szigetvári József. A foglalások érték szerinti eloszlásánál magasan vezet az 50 ezer forint alatti kategória, a foglalások 56 százaléka ide tartozott. A második legkeresettebb típus, a foglalások negyedével, az 50-100 ezer forint közötti árfekvés volt. Az üdülések átlagosan 2 éjszakára és 3 főre szóltak. A legforgalmasabb nap az augusztus huszadikai hosszú hétvége szombatja volt. Minden tizedik vendég a SZÉP-kártyás fizetést jelölte meg előzetesen. 13 százalékkal nőtt a SZÉP-kártyás költések értéke tavalyhoz képest, ez átlagosan 104 250 forint volt. Ők hosszabb időre és nagyobb létszámra foglaltak: általában 3-4 éjszakára és 4 fővel érkeztek.

Siófok, Hajdúszoboszló és Budapest voltak a legcsábítóbbak

Siófok, Hajdúszoboszló és a főváros vonzotta a legtöbb turistát, de Eger, Balatonfüred és Gyula is az élbolyban végeztek. A legkeresettebb úti célok top tízes listájára még Szeged, Hévíz, Zalakaros és Nyíregyháza kerültek fel. Somogy, Veszprém és Zala megye részesültek legnagyobb arányban a foglalásokból. Minden ötödik foglalás wellness-szállodába szólt. A harmadik negyedévben is népszerűek voltak a kirándulóhelyek, nevezetességek és fürdők. A Szallas.hu adatai alapján nagy az érdeklődés az egri és a siklósi vár, valamint a Festetics-kastély iránt, de a Szilvásváradi Kisvasút és a Nyíregyházi Állatpark is keresettek voltak. Fürdők közül a miskolctapolcai, a harkányi, a zalakarosi, a hajdúszoboszlói is kiemelkedtek, továbbá a Hévízi-tó iránt is nagy volt az érdeklődés.

Mindenszentek: temető és wellnessüdülés

A Szallas.hu adatai szerint a legtöbben november elsején érkeznek, így akár még a temetőlátogatás is beilleszthető mindenszentek ünnepén az utazást megelőzően. Egy átlagos novemberi hétvégéhez képest a duplájánál is nagyobbra nő a forgalom, hiszen a hosszú hétvégét ráadásul az őszi szünet előzi meg. A szálláshelyek jó része valamilyen halloweeni dekorációval vagy animációs programmal és tökből készült fogásokkal is készülnek a vendégek számára. Az átlagos foglalási érték 58 ezer forint, ami 25 százalékkal több, mint egy átlagos novemberi hétvégén.

„A közelgő Év Szállása díjátadó gálánkon a legnépszerűbb belföldi településeket is díjazzuk – mondta Szigetvári József. – A verseny aktuális állása szerint Tiszafüred, Eger és Hajdúszoboszló a dobogósok.” Bár Tiszafüred jelenlegi aranyérmes helyezése első pillantásra meglepő lehet a nagy múltú fürdővárosok előtt, de az erős város- és helyi forrású marketingnek köszönhetően az elmúlt években lendületesen nő a népszerűsége a vezérigazgató szerint.

Top 10 belföldi úti cél a harmadik negyedévben

  1. Siófok
  2. Hajdúszoboszló
  3. Budapest
  4. Eger
  5. Balatonfüred
  6. Gyula
  7. Szeged
  8. Hévíz
  9. Zalakaros
  10. Nyíregyháza

Népszerű turisztikai nevezetességek a harmadik negyedévben

  • Miskolctapolca Barlangfürdő
  • Harkányi Gyógyfürdő
  • Egri vár
  • Zalakarosi Fürdő
  • Festetics-kastély
  • Hévízi Tófürdő
  • Siklósi vár
  • Hungarospa Hajdúszoboszló
  • Szilvásváradi Kisvasút
  • Nyíregyházi Állatpark

Top 10 belföldi település a hosszú hétvégén

  1. Eger
  2. Hajdúszoboszló
  3. Gyula
  4. Hévíz
  5. Budapest
  6. Szeged
  7. Pécs
  8. Miskolctapolca
  9. Zalakaros
  10. Egerszalók

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

utazás

szórakozás

kikapcsolódás

hosszú hétvége

mindenszentek

turizmus

vendéglátás