Szolnokon érdemes az eget kémlelni: nem mindennapi repülő gyakorlatozik a város felett

HelloVidék   
  Megosztom
Szolnokon érdemes az eget kémlelni: nem mindennapi repülő gyakorlatozik a város felett

Visszatért Szolnokra az Egyesült Államok különleges műveleteknél alkalmazott repülőeszköze. A CV-22B Osprey konvertiplánja ez év június közepén szállta meg korábban a megyeszékhely légterét. Az amerikai légierő kötelékébe tartozó billenőrotoros csapatszállítót november 30-ig lehet látni alkalmanként térségünk egén - írja a szoljon.hu.

Ahogy a portál írja az amerikai nagykövetség közleménye szerint a magyar különleges műveleti erők meghívására – az amerikai és a magyar kormányok egyeztetése alapján – ez év október 24-én kezdődött a magyar és amerikai különleges műveleti erők egyhónapos közös kiképzése.

MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár katonái, valamint az amerikai hadsereg különleges műveleti csoportjai a szolnoki helyőrségben állomásoznak, az MH vitéz Ittebei Kiss József hadnagy Helikopter Bázis környezetében, illetve Táborfalván és Várpalotán gyakorlatoznak.

A honvédségi és polgári közösségekben a legérdekesebb szenzációt a CV-22B Osprey konvertiplán időnként fel-felbukkanó égi szenzációja jelenti. Hivatalos gyakorlaton akció közben most először látható Magyarországon a speciális repülőalkalmatosság, amely napjainkban még kuriózumnak számít a globális hadászatban.

A CV-22B Osprey képes a helikopterekre jellemző függőleges felszállásra, helyben lebegésre és a vízszintes leszállásra, és egyben a turbómeghajtású repülőgépekre jellemző nagy hatótávolságú, hatékony üzemanyag-felhasználású és gyors repülésre. Az alapgépet a Boeing Rotorcraft Systems együttműködésével a Bell Helicopter fejlesztette ki és gyártja

- emelte ki az amerikai nagykövetség.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szolnok

repülők

repülő

repülés

katonai repülő