Ismét súlyos gázolás történt: 10 éves kislány ütöttek el Győrben

HelloVidék   
  Megosztom
Ismét súlyos gázolás történt: 10 éves kislány ütöttek el Győrben

2019. november 12-én kora reggel halálos gyalogosgázolás történt Győrben. Ugyanezen a napon 13 óra 30 perckor szintén Győrben egy 10 éves gyermeket ütött el az úttesten egy személyautó sofőrje - írja a police.hu.

Ahogy a közleményben olvasható, a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a kislány a Váci Mihály utcán szeretett volna átkelni az úttesten a barátnőjével, a cél a szemben lévő buszmegálló volt. Az úttestre történő kilépését követően, egy ott közlekedő gépjármű sofőrje hiába fékezett, már nem tudott megállni, és elütötte a gyereket. Az ütközés következtében a gyalogos megsérült, őt a mentők kórházba vitték. A baleset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

A kiadott közleményben a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a gyalogosok figyelmét:

  • A járdáról való lelépést megelőzően győződjenek meg a járműforgalomról, az átkelés biztonságáról!
    Vegyék figyelembe, hogy nedves, csúszós aszfalton a járművezetők nem tudják hirtelen megállással a gyalogosok által előidézett veszélyt elhárítani!
  • A gyalogosok, amennyiben a közelben kijelölt gyalogos-átkelőhely van, azon haladjanak át az úttesten!
    Ne menjenek át az úttesten tiltott helyen, illetve tilos jelzésen!
  • Az őszi és téli időszakban kiemelten fontos a gyalogosok részéről is a láthatósági szabályok betartása, hiszen korábban sötétedik, valamint ilyenkor előszeretettel viselnek sötétebb színű ruhákat. Ez különösen veszélyes lehet olyan útszakaszon, ahol nincs közvilágítás, amely lakott területen kívül és belül egyaránt előfordulhat. Éjszaka vagy korlátozott látási viszonyok között, lakott területen kívül az úttesten, útpadkán, leállósávon tartózkodó gyalogosoknak fényvisszaverő mellényt (ruházatot) kell viselnie!
  • A KRESZ szabályai a gyalogosokra is vonatkoznak. Mielőtt az úttestre lépnek, mindig győződjenek meg arról, hogy biztonságosan át tudnak-e kelni az úton anélkül, hogy veszélyhelyzetbe kerülnének!
  • Felhívják a gépjárművezetők figyelmét is a körültekintő, előzékeny és szabálykövető közlekedésre.
  • A járművezetők esetében is nagyon fontos, hogy mindig fokozott óvatossággal, a sebesség jelentős csökkentésével közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, a buszmegállókat, illetve azokat a helyeket, ahol gyalogosok jelenlétére számítani lehet, valamint mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék gépjárművüket!
  • Próbáljanak szemkontaktust felvenni az úttesten átkelni szándékozó gyalogossal annak érdekében, hogy ne alakuljon ki balesetveszélyes helyzet!
  • A kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó gyalogosnak a járművekkel szemben elsőbbsége van.
  • Ugyancsak elsőbbsége van – kijelölt gyalogos-átkelőhely hiányában is – az útkereszteződésnél áthaladó gyalogosnak azokkal a járművekkel szemben, amelyek arra az útra kanyarodnak be, amelyen a gyalogos áthalad.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

rendőrség

rendőr-főkapitányság

győr

balest

gázolás

gyerek

gyerek

gyerekgázolás