Érdemes lesz megnézni: új látványosságot kapott a Bükki Nemzeti Park

HelloVidék   
  Megosztom
Érdemes lesz megnézni: új látványosságot kapott a Bükki Nemzeti Park

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság hidat jelent az ember, a táj és a természeti értékek között - jelentette ki dr. Rácz András, az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára a Bükk-vidék Geopark Központ és Geopark Panzió átadási ünnepségén, Bükkszentkereszten.

A rendezvényen az államtitkár arra emlékeztetett, hogy hazánk területének nemzetközi viszonylatban is jelentős része, mintegy tíz százaléka áll természetvédelmi oltalom alatt. Ebbe a nemzeti parkok mellett több tájvédelmi körzet és természetvédelmi terület is beletartozik. Rácz András elmondta, hogy az elmúlt időszakban jelentős mértékben nőtt a nemzeti park igazgatóságok ökoturisztikai létesítményeinek száma és a bemutatóhelyeket is egyre többen keresik fel.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóságot (BNPI) 2010-ben még csaknem 96.000 regisztrált érdeklődő láttogatta meg, míg ez a száma mára megközelíti az évi 200.000 főt – tett hozzá. Kifejtette, az igazgatóság élménytárát 85 ökoturisztikai létesítmény gazdagítja; 6 látogatóközpont, 40 tanösvény, 18 idegenforgalmi hasznosítású barlang, 3 tájház, 17 egyéb bemutatóhely és 1 erdei iskola. Az államtitkár kiemelte, hogy a BNPI a génmegőrzési, természet- és örökségvédelmi tevékenységével komoly térségformáló, szervező tevékenységet is ellát a régióban. A Geopark Panzió geoturisztikai centrumként és szálláshelyként egyaránt működik.

A rendezvényen a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója arról beszélt, hogy a panzió a természeti értékek megőrzése mellett az aktivitásra ösztönzi a turistákat. Rónai Kálmánné elmondta, a Bükk szívében elhelyezkedő létesítmény sokkal több mint egy szálláshely, hiszen a geológiai értékek bemutatása mellett pezsgő programokkal várja az érdeklődőket. Az eseményen részeként átadták a Bükki Nemzeti Parki Termék védjegy címeket. Az elismerést 15 termelő 45 termékén tüntetheti fel.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

utazás

bükk

bükki nemzeti park

bükki nemzeti park igazgatóság

bnpi

látnivaló

látványosság

geopark