Őrült erővel rohanta le Tél tábornok az országot: ezt hagyta maga után

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Őrült erővel rohanta le Tél tábornok az országot: ezt hagyta maga után

Az egész országban havazik hétfő reggel, ez pedig jelentős fennakadást okoz a vasúti közlekedésben, már a reggeli órákban jelentősek a késések. A nap folyamán több helyen ónoseső is lehet.

Mint azt megjósoltuk, fehérbe borult az ország hétfő reggelre. A havazás miatt a vasúton jelentős késésekkel kell számolni. Kollégáink beszámolói szerint szinte alig vannak olyan járatok, amelyek nem késnek. A HelloVidék információi szerint jelenleg a MÁV applikációja is elérhetetlen. Az átlagos késés (legalábbis a fővárost is érintő szakaszokon) pedig 10-12 perc, ahogy az az alábbi, Nyugati pályaudvaron készült fotón is látható:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

7:15 Nyugati: így vette az első akadályokat a #MÁV #penzcentrum #helloDecember #esikahó #vonat #késés #jóreggelt #hó #insta #instahun #instahungary #mik

Pénzcentrum (@penzcentrum) által megosztott bejegyzés,

A mai nap folyamán végig havazhat az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint, de az ország középső részén akár ónoseső is lehet a délutáni órákban. A nappali maximumok -1 és plusz 4 fok között alakulnak. A kemény fagyok egész héten kitartanak, szerdán akár -15 fok is lehet.

Ezen kívól az Útinform tájékoztatása szerint az ország legtöbb útját ellepte a hó, így lassabb közlekedéssel kell számolni. Ezt írják:

  • Az M0-s autóút déli terelt szakaszán, az M1-es autópálya irányába az erős forgalom miatt, Dunaharaszti és Halásztelek között szakaszosan araszolnak a járművek. 20 perc az időveszteség.
  • A másik oldalon, az M5-ös autópálya felé a 10-es km-nél egy kisteherautó kamionnal karambolozott. A helyszínelést befejezték, 1-2 km-es a torlódás.
  • Az M3-as autópályán, az M0-ás autóút csomópontjában Budapest felől az autóút M5-ös felé vezető oldalára való felhajtásnál egy személyautó szalagkorlátnak ütközött. Az arra közlekedők forgalomkorlátozásra készüljenek, lassú az előrejutás.
  • Az M5-ös autópályán, Budapest felé a 23-as km-nél, az M0-ás autóút csomópontja előtt egy tehergépjármű és egy személyautó ütközött össze. A külső és leállósávot lezárták. Körülbelül 3 km-es a torlódás, 30-35 perces a menetidő-növekedés.
  • Az M6-os autópályán, Budapest felé a 99-es km-nél, Paks térségében egy személyautó szalagkorlátnak ütközött. A belső sávot lezárták, csak a külső sávon halad a forgalom.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

havazás

országos havazás

útinform