Jó hír a kirándulóknak: tavasszal új kilátó épül a Zengőn

HelloVidék   
  Megosztom
Jó hír a kirándulóknak: tavasszal új kilátó épül a Zengőn

A csúcson álló, életveszélyes geodéziai mérőtorony helyett hétszintes kilátót építenek a Mecsek legmagasabb pontjára - írja a www.turistamagazin.hu.

Ahogy a portál írja, az új kilátó minden szintje 3 méter magas lesz, így az épület teljes magassága közel 22 méter lesz, ami 4 méterrel lesz magasabb a jelenlegi toronynál. Érdekessége lesz az új épületnek , hogy a lombkoronaszint fölé magasodik majd.

A jelenlegi toronyba már 2010 óta nem lehetne felmenni, ennek ellenére rendszeresen felkeresik a kirándulók. Most ez a helyzet is megoldódik

– olvasható a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalán.

A területet november 28-tól vette birtokba a kivitelező. Mivel a hegycsúcs munkaterületnek minősül, így tilos a belépés a kijelölt részekre. A munkagépek a Pécsváradról a Zengőre vezető utat használják, így aki arrafelé túrázna, válasszon inkább más útvonalat. A tervek szerint 2020. március 31-ig fejezik be a kilátó építését, ami uniós támogatásból valósul meg.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kirándulás

kilátó

duna-dráva nemzeti park

zengő

zengő hegy