Jó hír a kirándulóknak: tavasszal új kilátó épül a Zengőn

HelloVidék   
  Megosztom
Jó hír a kirándulóknak: tavasszal új kilátó épül a Zengőn

A csúcson álló, életveszélyes geodéziai mérőtorony helyett hétszintes kilátót építenek a Mecsek legmagasabb pontjára - írja a www.turistamagazin.hu.

Ahogy a portál írja, az új kilátó minden szintje 3 méter magas lesz, így az épület teljes magassága közel 22 méter lesz, ami 4 méterrel lesz magasabb a jelenlegi toronynál. Érdekessége lesz az új épületnek , hogy a lombkoronaszint fölé magasodik majd.

A jelenlegi toronyba már 2010 óta nem lehetne felmenni, ennek ellenére rendszeresen felkeresik a kirándulók. Most ez a helyzet is megoldódik

– olvasható a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalán.

A területet november 28-tól vette birtokba a kivitelező. Mivel a hegycsúcs munkaterületnek minősül, így tilos a belépés a kijelölt részekre. A munkagépek a Pécsváradról a Zengőre vezető utat használják, így aki arrafelé túrázna, válasszon inkább más útvonalat. A tervek szerint 2020. március 31-ig fejezik be a kilátó építését, ami uniós támogatásból valósul meg.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kirándulás

kilátó

duna-dráva nemzeti park

zengő

zengő hegy