Komoly fejlesztések fejeződtek be: rengeteg új utat adtak át az elmaradott megyékben

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Komoly fejlesztések fejeződtek be: rengeteg új utat adtak át az elmaradott megyékben

Érpatakon adták át a Magyar Falu Programban elsőként felújított Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei bekötő utat szombaton. A megye második felújított bekötő útját adták át a szabolcs-szatmár-beregi Ömbölyben szombat délután. Elkészült a 67-es főút Kaposfüred és Látrány közötti szakaszának fejlesztése, a forgalom kétszer két sávon óránként 110 kilométeres sebességgel haladhat.

Érpatakon átadták a Magyar Falu Programban elsőként felújított szabolcsi bekötőutat

Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára átadó beszédében kifejtette, a közúthálózat megfelelő állapota alapvetően befolyásolja az ország, a térségek és az adott települések gazdasági fejlődését, a helyiek életminőségét.

A magyar kormány nagy erőfeszítéseket tett a több évtizedes lemaradás felszámolása érdekében, ezért is indították be a Magyar Falu Programot, amelynek keretében az Újfehértó-Nagykálló útvonalról Érpatakra vezető bekötőutat újították fel 5,5 kilométer hosszon, mintegy 493 millió forintért - hangsúlyozta Mosóczi László. Elmondta, az évtized végéig mintegy 6 ezer kilométer útszakasz rendbetétele készül el, összesen 755 milliárd forintból. Az idén több mint 220 kilométernyi útszakasz újult meg 26 milliárd forintból - fűzte hozzá.

Simon Miklós országgyűlési képviselő beszédében kiemelte, három évtizedet vártak az érpataki bekötőút rendbetételére, amely XXI. századi technológiának megfelelően készült el. Azon túl, hogy a biztonságos közlekedést segíti elő a most átadott út, a helyiek munkába járása is könnyebb lesz - mondta.

Szabolcs második felújított bekötő útját adták át Ömbölyben a Magyar Falu Programban

Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikai államtitkára az átadó ünnepségen kifejtette, a kormány gondoskodik az ötezer lélekszám alatti településekről is, ennek ékes bizonyítéka a Magyar Falu Program keretében megvalósuló bekötőutak rendbetétele.

A most átadott felújított útszakasz 5,1 kilométer hosszú, mintegy 483 millió forintba került

- tette hozzá. Simon Miklós országgyűlési képviselő szerint 40 évet vártak erre az átadóra, ám a belterületi út felújítása korábban mindig elmaradt. Magyar és uniós forrásból a jövőben 400 milliárd forint áll rendelkezésre, amiből majd a belterületi utak rendbetétele is megvalósul - tette hozzá.

Seszták Oszkár megyei közgyűlési elnök közölte, a felújított útszakasznak is köszönhetően megszűnik Ömböly zsáktelepülési jellege, és a ma még heti egy alkalommal megnyitott magyar-román határ rendszeres átjárási lehetőséget biztosít a két ország e vidéken lakóinak.

Elkészült a 67-es főút Kaposfüred és Látrány közötti szakasza

Elkészült a 67-es főút Kaposfüred és Látrány közötti szakaszának fejlesztése, a forgalom kétszer két sávon óránként 110 kilométeres sebességgel haladhat - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF).

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósult meg Európai Uniós finanszírozással, a kivitelezést a Strabag Építő Kft., a Strabag AG és a Soltút Kft. alkotta S+S R67 Konzorcium nettó 65,7 milliárd forint értékben végezte el.

A tájékoztatás szerint Szita Károly, Kaposvár polgármestere a beruházást záró szombati sajtótájékoztatón elmondta, az idén elkészült a 67-es főút leghosszabb 32 kilométeres szakasza. Kaposvár ezzel bekapcsolódik az ország vérkeringésébe, várhatóan újabb vállalkozások választják majd székhelyüknek a várost, mivel javult a megközelíthetősége a kétszer két sávos főútnak köszönhetően. A közlemény szerint Kiss Boglárka, a NIF Zrt. szóvivője a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a NIF dolgozik a 67-es főút további fejlesztésén.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

utazás

közlekedés

fejlesztés

útépítés

útfejlesztés