Ide utaznak karácsonykor a magyarok: mutatjuk a toplistás helyeket

HelloVidék   
  Megosztom
Ide utaznak karácsonykor a magyarok: mutatjuk a toplistás helyeket

Bár a karácsonyt hagyományosan otthon töltjük, évről-évre egyre többen kelnek útra, hogy a legnépszerűbb településeken megszállva pihenjék ki az év fáradalmait. Mutatjuk, melyik belföldi helyekre utaznak legszívesebben a magyarok.

Itthon 2016-ról 2017-re 120 százalékkal, míg 2017-ről 2018-ra 85 százalékkal nőtt a közvetített forgalom a december 22-26 közötti időszakban és a foglalási adatok alapján idén ez további 30 százalékkal gyarapszik

– mondta Szigetvári József, a Szallas.hu Csoport vezérigazgatója.

Az utazni vágyó magyarok kedvét az sem csökkenti, hogy ebben az időszakban a szállásadók gyakran másfélszeres vagy akár két és félszeres árrakkal dolgoznak. Ennek ellenére a foglalások darabszáma 24 százalékkal nőtt a tavalyihoz képest.

Legtöbben az apartmanokat (27%), vendégházakat (19%) vagy panziókat (18%) választják, ám nagy az érdeklődés a három (17%) és négycsillagos (14%) hotelek iránt is. Az átlagos foglalási érték 97 ezer forint, amely 53 százalékkal magasabb a tavalyinál. A legtöbb utazó (36%) 50 ezer forint alatt költ a szálláshelyére, a vendégek kevesebb mint harmada 50-100 ezer forintért foglal. 17 százalék hajnaldó akár 100-150 ezer forintot is fektetni a karácsonyi kikapcsolódásra, 8 százaléknak ez viszont 200 ezer forintot is megér. Természetesen vannak extrém esetek is: a legnagyobb összegű foglalás 1 millió 250 ezer értékben történt, a legolcsóbb pedig 5000 forintért.

A megyéket tekintve Heves (12%), Zala (11,9%) és Pest (10,8%) megye a legforgalmasabb, a népszerű, toplistás úti célok között, pedig Hajdúszoboszló, Hévíz, Gyula, Zalakaros és Eger, Szeged, Budapest, Siófok, Harkány és Miskolctapolca szerepel.

A legnépszerűbb úti célok a magyarok körében karácsonykor, belföldön

  1. Hajdúszoboszló
  2. Hévíz
  3. Gyula
  4. Zalakaros
  5. Eger
  6. Szeged
  7. Budapest
  8. Siófok
  9. Harkány
  10. Miskolctapolca

A legtöbb szállásadónál ilyenkor már szinte teljes a kapacitások kihasználtsága, ezért ha utazni szeretnénk érdemes előre gondolkodnunk és akár 3 hónappal korábban cselekedni. A legtelítettebb nap december 26-a, csütörtök lesz. A foglalások nagy része három vagy két napra szól, a látogatók 15 százaléka utazik csak négy napra, legkevesebben pedig az egy napos kikapcsolódást választják.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hellovidek

utazás

karácsony

ünnep

szállás

turizmus