Kalandozz Kajlával: ünnepi hagyományokkal ismerkedhetnek meg a gyerekek

HelloVidék   
  Megosztom
Kalandozz Kajlával: ünnepi hagyományokkal ismerkedhetnek meg a gyerekek

Téli hagyományokkal kiegészülve folytatódik a Magyar Turisztikai Ügynökség nagy sikerű „Hol vagy,
Kajla?” programja. A kezdeményezés célja, hogy a gyermekek játszva ismerjék meg Magyarország
megyéit és nevezetességeit – méghozzá úgy, hogy a legkevésbé se érezzék kötelező tanulásnak, hanem
a mindennapos mesék és játékok világába ágyazva bővítsék tudásukat.

A 2019. december 20-tól 2020. január 6-ig tartó időszak kiemelt célja, hogy a gyermekek megismerkedjenek hazánk ünnepi hagyományaival és népszokásaival, valamint családjukkal közösen felfedezzék Magyarország téli csodáit.

A programhoz számos új pecsételő pont és kedvezményadó hely csatlakozott, így az alsó tagozatos diákok és családjaik az egész országban már több mint 500 helyszínen gyűjthetnek pecséteket Kajla útleveleikbe, vagy kaphatnak különböző kedvezményeket; árengedményt a belépőjegyre, vagy éppen ajándék szörpöt. A kedvezményt biztosító helyszínekről mindenki a kajla.hu weboldalon tájékozódhat.

A kampány webes felülete a korábban bemutatott 41 turisztikai attrakció mellett új látványosságokkal bővült, így a gyermekek találkozhatnak a Nyíregyházi Állatpark borjúfókáival, és azt is megtudhatják, hogy száz évvel ezelőtt mivel játszottak a legifjabb grófok és grófkisasszonyok a gyulai Almásy kastélyban.

A mobilon, illetve webalkalmazás formájában elérhető „Hol vagy, Kajla?” applikáció decemberben új játékokkal bővült, amelyben az adventi, karácsonyi és szilveszteri népszokásokkal ismerkedhetnek meg a gyermekek; megtudhatják például, hogy mit jelképeznek a gyertyák az adventi koszorún. Természetesen a játékos forma és az animációs tartalmak miatt továbbra is a játszva tanulásé a főszerep.

Az adventi időszakban közkedvelt és örömteli hangulatú programok sem maradhatnak ki a kalandozásból: a kajla.hu weboldalon és a mobilalkalmazásban megtalálható az országszerte legnépszerűbb adventi vásárok és karácsonyi programok listája is.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kajla

utazás

gyerekek