Már nyáron megkezdődött a roham: ezért karácsonyoznak hotelekben a magyarok

HelloVidék   
  Megosztom
Már nyáron megkezdődött a roham: ezért karácsonyoznak hotelekben a magyarok

Rengeteg szálloda telt meg országszerte, így Veszprém megyében is, ami azt mutatja, hogy sokan már nem otthon tervezik az ünneplést, hanem utazással szeretnének kikapcsolódni ebben az időszakban. Mutatjuk, mi a helyzet Balatonfüreden és Sümegen.

Ahogy országszerte, úgy a Veszprém megyei hotelekben is már jó előre lefoglalták a szálláshelyeket karácsonyra. Rengeteg szállodában teltház lesz, ami azt mutatja, hogy sokan már nem otthon tervezik az ünneplést, hanem utazással szeretnének kikapcsolódni ebben az időszakban. A Veol.hu a balatonfüredi Silver Hotel tulajdonosától megtudta,

"Főként két-három éjszakára jönnek, és többféle időszakra, így karácsonyra, a két ünnep között, illetve szilveszterkor"

– nyilatkozta Rádóczy Andrea, a 65 szobás szálloda tulajdonosa. Azt is mondta, hogy a vendégeik 95 százaléka belfödi, sok a családos, és főleg karácsonyra jönnek kisgyermekesek a szállodába, ahol az alkalomhoz illő programokkal megadják a módját a karácsonynak, szilveszternek.

A hotel egyik vendége, egy debreceni üzletember már 20 éve itt karácsonyozik a családjával. "Már év közben arra várunk, hogy év végén találkozik az egész család, így a szülők, gyerekek, nagyszülők, és együtt pihenünk, nagyokat beszélgetünk, élvezzük a wellnesst" – mondta el.

Sümegen, a Hotel Kapitányban többek között tüzérségi vártámadásra hívják a vendégeket, de lesz kürtőskalács, és forró italokkal is kedveskednek. Böjte Éva szállodaigazgató elmondása szerint már hónapokkal korábban megtelt a 150 szobás hotel. A gyerekekkel történelmi jelmezeket készítenek, játszóházat és külön szilveszteri bulit is szerveznek nekik.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

turizmus

karácsony

szállodaipar

kikapcsolódás