Régóta tervezték: új híd kötheti össze Magyarországot Szlovákiával

HelloVidék   
  Megosztom
Régóta tervezték: új híd kötheti össze Magyarországot Szlovákiával

2023 elejére megépülhet a Magyarországot és Szlovákiát összekötő híd, aminek a kivitelezője a magyar fél lesz. A szlovákiai Helemba és a magyarországi Ipolydamásd között fogják felépíteni. Megépítésének költsége várhatóan 3,1 millió euró lesz.

Miután sikerült rá uniós forrást találni,

ahogy azt már több mint 10 éve tervezik. 2020-ban kiírják a közbeszerzést, a Nyitra Megyei Önkormányzat képviselői szerint már akár jövőre elkezdődhet a kivitelezés, írja a Parameter.sk.

Az új Ipoly-híd

amit a szlovák és a magyar fél egyenlő arányban vállalt magára.

Korábban megírtuk, hogy májusban kétoldalú megállapodást írt alá egy új Ipoly-híd megépítéséről a Nógrád megyei Drégelypalánk és a szlovákiai Ipolyhídvég között kedden Révkomáromban Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Érsek Árpád, Szlovákia építésügyi és közlekedési minisztere. A Drégelypalánkot Ipolyhídvéggel összekötő híd újjáépítéséről szóló megállapodás egy év alatt a negyedik magyar-szlovák szerződés, amely határhidak építéséről született.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

híd

ipoly

ipoly-híd

szlovákia

magyarország

helemba

ipolydamásd