Jó hír az autósoknak: januártól sem kell fizetni az M44-esen

HelloVidék   
  Megosztom
Jó hír az autósoknak: januártól sem kell fizetni az M44-esen

Januárban sem kell matricát vásárolnia annak, aki az M44-es gyorsforgalmi út Tiszakürt és Kondoros közötti szakaszán utazna, mivel az út még nem kapcsolódik közvetlenül az M5-ös autópályához - írja a beol.hu.

A lap információi szerint az M44-es fizetőssé tételéhez még további szakaszoknak is el kell készülniük, hiszen a Tiszakürt-Kondoros szakasz az M44-es középső része, így az út most még nem kapcsolódik közvetlenül az M5-ös autópályához.

A fizetőssé tételnek fontos feltétele, hogy a szakasz közvetlenül kapcsolódjon a már meglévő országos gyorsforgalmi hálózathoz

- tájékoztatta a lapot az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Néhány évvel ezelőtt hasonlóan alakult Szombathely bekötése, ahol szintén már csak akkor kellett fizetni, amikor az M86-os csatlakozott az országos hálózathoz. Jó hír, hogy a tárca jelezte: január 1-től más tekintetben sem kell változásokra számítaniuk az autósoknak a személygépkocsik útdíj-fizetésével kapcsolatban.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

út

útdíj

utak

békés megye

ingyenes