Milliárdok jutnak a vidéki Makovecz-épületek felújítására

HelloVidék   
  Megosztom
Milliárdok jutnak a vidéki Makovecz-épületek felújítására

A program 30 épületet érint; lesz, amit megépítenek, felújítanak, és olyan is, aminek a funkcióit bővítik. A legnagyobb összeg, 2 milliárd 50 millió forint a Sárospataki Művelődési Ház és Könyvtárra jut.

12 milliárd 420 millió forintot szán a kormány a Makovecz Imre-életmű gondozására.

A Magyar Közlönyben jelent meg erről határozat, felsorolják benne az összes támogatott épületet, és azt, hogy mennyi pénzt költenek rá, szúrta ki a napi.hu.

A makói "Hagymaház" felújítása és a hozzá kapcsolódó beruházások, így a Páger mozi és Rendezvényház rekonstrukciója összesen 730 millió forinthoz jutott.

Zalaszentlászlón a Faluházat és szállásépületet újítják fel, emellett az óvodát is bővítik 480 millióért, Temesváron az "Új Ezredév" Református Központ építésének befejezéséhez 474 millió forintot rendeltek el. A kakasdi "Faluház/Tájház" felújítása 406 milliós tétel, a maradék 24 épület ennél kevesebb támogatást kap a 12 milliárdos keretösszegből.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

makovecz imre

felújítás