Biztonságban a vonatokon: jól szerepelnek a MÁV testkamerái

HelloVidék   
  Megosztom
Biztonságban a vonatokon: jól szerepelnek a MÁV testkamerái

Beváltak a MÁV testkamerái, egyre több jegyvizsgáló használja önkéntes alapon, amelynek köszönhetően csökkentek a korábban olykor tettlegességig is fajuló attrocitások.

A jegyvizsgálók által önkéntes alapon használt testkamerákat a bántalmazások, támadások megelőzése és a korábban bekövetkezett események hatásainak csökkentése érdekében kezdték alkalmazni. A legtöbben a miskolci, debreceni, dombóvári térségben használják és az eddigi tapasztalatok alapján, azokon a vonatokon, amiken testkamerával dolgoztak a jegyvizsgálók az elmúlt hónapokban nem történt attrocitás.

A kamerák bevezetése óta egyre több jegyvizsgáló használta az eszközt és elmondásul alapján a Mobil Kamerás Rögzítő rendszerek használata láttán az utazók együttműködőbbé váltak, megnőtt a jegyvásárlási hajlandóság. Több alkalommal is előfordult, hogy korábban gyakran kötekedő, veréssel fenyegetőző, érvénytelen jeggyel utazó utas a kamerát látva további vita nélkül elismerte a pótdíjalkalmazás jogosságát.

A vagyonvédelmi rendszerekre alapvetően érvényes, hogy már azok látható alkalmazása is visszatartó hatású. A MÁV-START várhatóan 2020 első felétől folytatja a testkamerák beszerzését az országszerte dolgozó kollégák javaslatai alapján.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

máv

vasút

kamera

biztonság

jegyvizsgáló