Új rendszer az autósoknak: elfogynak a rendszámok 2025-re?

HelloVidék   
  Megosztom
Új rendszer az autósoknak: elfogynak a rendszámok 2025-re?

Rekordidő alatt futottak ki az R betűs rendszámok: már december óta az S betűnél járunk, mivel nagyon felpörögtek az újrendszám-kiadások. 2025-re várható, hogy a jelenleg használt kombináció kifut, ami sok újdonságot ígér - írja az infostart.hu.

Egy kezdőbetű nagyjából 680 ezer betűkombinációt jelent, amelyek új rendszámként, a használt, Magyarországon regisztrálandó és új autókra kerülnek. Ez Katona Mátyás, az Autónavigátor főszerkesztője szerint azt jelenti, hogy az újautó-piac és az import jelenlegi volumene mellett nagyjából másfél éves kifutási idő egy kezdőbetűre, amit az "R" esetében is tapasztalhattunk.

Az első megjelent S betűs sorozat az egy zöld rendszám, az SAB kezdetű táblákat elektromos és plug-in meghajtású autók kaphatják meg. Már láthatunk is ilyeneket az utcákon

- mondta.

Természetesen voltak olyan időszakok, amikor ez a tempó jóval lassabb volt: 2007 és 2012 között az L betűs rendszámok például öt év alatt futottak ki, ahogy a M betűsek is. Korábban átlagosan három évente került új betűkezdet a rendszámokra.

Az oldal információi szerint nagyjából 2025-re várható, hogy ez az 1990-ben bevezetett kombináció kifut. Az utóbbi években számos opció felmerült az új rendszerrel kapcsolatban. Például 2012-ben a területi vagy megyei alapú rendszámok bevezetésének ötlete német, illetve osztrák mintára. Ezekről azóta ugyan nincs hír, de egyéb változások egészen biztosan lesznek: az ideiglenes rendszámokat 2021-től egységesen I kezdőbetűvel fogják kezdeni

2012 magasságában felvetődött, hogy területi, akár megyei alapú rendszámokat vezetnek be, német vagy osztrák mintára, de ezekről mostanság nincs nagyon hír. Viszont egyéb változások lesznek: az ideiglenes rendszámokat, amik jelenleg E, M, S, P, T és Z betűjellel futnak összevonják és 2021-től I betűvel kezdődni. Ezen kívül jelenleg még megmarad a zöld színű tábla különleges rendszámként annak ellenére, hogy tervezték a szigorítást, de most még az összes plug-in, illetve hibrid autó megkaphatja a zöld rendszámot, aminek az elektromos hatótávolsága legalább 25 kilométer, függetlenül attól, hogy milyen belső égésű motor van benne

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

rendszám

rendszer

autó