Csodálatos videó készült Székelyföldről: így még sosem láthattad ezt a tájat

HelloVidék   
  Megosztom
Csodálatos videó készült Székelyföldről: így még sosem láthattad ezt a tájat

Egyszerre jelennek meg benne az extrém téli sportok kedvelői, a jeges vízbe lábukat belemártó fiatal lányok, pálinkát kínáló házigazda, kovácsmester és többszáz éves templomi freskók.

Fantasztikus imázsvideó készült Székelyföldről: összesűrít mindent, amit erről a gyönyörű természeti látnivalókban bővelkedő, hagyományaira büszke tájról és lakóiról el lehet mondani nagyjából két és fél percben. Egyszerre jelennek meg benne az extrém téli sportok kedvelői, a jeges vízbe lábukat belemártó fiatal lányok, pálinkát kínáló házigazda, kovácsmester és többszáz éves templomi freskók.

A Keleti-Kárpátok középső és délkeleti vonulatait, ennek hegyközi medencéit, valamint az Erdélyi-medence, ezen belül a Mezőség peremterületeit foglalja magában ez a terület, ami valósággal meseszerűnek tűnik a felvételeken. Legismertebb hegységei közé tartozik a Hargita, a Gyergyói-havasok, a Csíki-havasok vagy a Háromszéki-havasok. A székely népi kultúra legismertebb jellegzetességei: a látványos népviselet, a semmivel össze nem téveszthető népdal-népzene-néptánc, és persze a székelykapuk mind megjelennek a felvételeken. Figyelemre méltó a fazekas-, kerámia- és díszítőművészet is, hiszen a különböző tájegységek különösen gazdag formavilágot alakítottak ki, de nem lehet elmenni szó nélkül az olyan ínyencségek mellett, mint a kürtőskalács, a töltött káposzta vagy a puliszka.

Íme a videó, ami minden szónál többet mond:

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

székelyföld

imázsfilm