Csodálatos videó készült Székelyföldről: így még sosem láthattad ezt a tájat

HelloVidék   
  Megosztom
Csodálatos videó készült Székelyföldről: így még sosem láthattad ezt a tájat

Egyszerre jelennek meg benne az extrém téli sportok kedvelői, a jeges vízbe lábukat belemártó fiatal lányok, pálinkát kínáló házigazda, kovácsmester és többszáz éves templomi freskók.

Fantasztikus imázsvideó készült Székelyföldről: összesűrít mindent, amit erről a gyönyörű természeti látnivalókban bővelkedő, hagyományaira büszke tájról és lakóiról el lehet mondani nagyjából két és fél percben. Egyszerre jelennek meg benne az extrém téli sportok kedvelői, a jeges vízbe lábukat belemártó fiatal lányok, pálinkát kínáló házigazda, kovácsmester és többszáz éves templomi freskók.

A Keleti-Kárpátok középső és délkeleti vonulatait, ennek hegyközi medencéit, valamint az Erdélyi-medence, ezen belül a Mezőség peremterületeit foglalja magában ez a terület, ami valósággal meseszerűnek tűnik a felvételeken. Legismertebb hegységei közé tartozik a Hargita, a Gyergyói-havasok, a Csíki-havasok vagy a Háromszéki-havasok. A székely népi kultúra legismertebb jellegzetességei: a látványos népviselet, a semmivel össze nem téveszthető népdal-népzene-néptánc, és persze a székelykapuk mind megjelennek a felvételeken. Figyelemre méltó a fazekas-, kerámia- és díszítőművészet is, hiszen a különböző tájegységek különösen gazdag formavilágot alakítottak ki, de nem lehet elmenni szó nélkül az olyan ínyencségek mellett, mint a kürtőskalács, a töltött káposzta vagy a puliszka.

Íme a videó, ami minden szónál többet mond:

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

székelyföld

imázsfilm