Jó hír a kerékpárosoknak: milliókból fejlesztik a Balatoni Bringakört

HelloVidék   
  Megosztom
Jó hír a kerékpárosoknak: milliókból fejlesztik a Balatoni Bringakört

Utak, pihenőhely és kerékpáros híd is épül a Balatoni Bringakörút legújabb fejlesztése keretében. 375 millió forintból közel 3 kilométernyi kerékpárút újulhat meg Balatonőszöd és Balatonlelle között - írja az infostart.hu.

Az oldal információi alapján a Balatonlelle és Balatonőszöd között kezdődik kerékpárút-fejlesztés, amelynek keretében közel 3 kilométeren készül kerékpárút, illetve pihenőhelyet és kerékpáros-hidat is létrehoznak. A Colas Út Zrt. kivitelezésben készülhet el a Balatoni Bringakör a Balatonőszöd és Balatonlelle közötti szakaszon közel 2,8 kilométeren hosszan több mint 357 millió forintból.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásban megvalósuló fejlesztés részeként Balatonszemesen kerékpárforgalmi pihenőhelyet, Balatonőszöd Szent István utcai szakaszán közös felületen vezetett kerékpárforgalmi létesítményt hoznak létre, valamint új kerékpáros hidat építenek, Balatonlellén pedig önálló egyirányú kerékpárutat építenek a Napospart és a Móló sétány közötti szakaszon, a Hortenzia utcával párhuzamosan pedig kétirányú kerékpárutat alakítanak ki, ezen kívül Balaton lellén 1,79 kilométeren szélesítik a Köztársaság utca meglevő burkolatát és kétoldali irányhelyes nyílt kerékpársávot és parkolókat létesítenek, illetve Balatonszárszón a 7. sz. főút menti meglévő gyalogos-kerékpáros híd részleges felújítását is elvégzik.

Miután tavaly 42 kilométeres szakaszon sikerült elvégezni a felújításokat, 2020-ban több helyen is fejlesztik a Balatoni Bringakört, mivel a tervek szerint 2021-re a teljes, 200 kilométeres szakasz megújulna.

A bringakör Balatonszentgyörgy, Gulya csárda és a Balatonberény bekötőút közötti szakasza nyár közepéig még biztosan nem lesz használható az M76-os út építése miatt, hiszen a kerékpárút forgalmát közlekedésbiztonsági okokból nem lehet a 76-os útra vezetni. A kerékpárosok a Keszthelyt Balatonszentgyörgytől helyi közutakon kijelölt kerékpáros nyomon közelíthetik meg, és Balatonberénynél tudnak visszatérni a balatoni bringakörre.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

kerékpár

kerékpáros útvonal

út

fejlesztés

balatoni bringakör