Fontos változás a vasúton: módósul a menetrend hétvégén

HelloVidék   
  Megosztom
Fontos változás a vasúton: módósul a menetrend hétvégén

Zöldterület-karbantartási munkálatok miatt a hétvégén több vonat nem a megszokott időben közlekedik, illetve néhány járat kimarad a menetrendből.

Módosul a menetrend a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon, mivel Rákoshegy és Maglód között január 25-én és 26-án, 7 órától 15 óráig az egyik vágány mellett, a biztonságos vasúti közlekedés fenntartása érdekében növényzetgyérítést és zöldterület-karbantartást végeznek.

A munkálatok miatt a hétvégén nem közlekednek a Keleti pályaudvar–Sülysáp viszonylatú, S60-as jelzésű elővárosi személyvonatok és kimarad a menetrendből a Nagykátáról a Keleti pályaudvarra 7:01-kor induló S60-as jelzésű személyvonat is.

Az utasok a Keleti pályaudvar–Szolnok közötti, Z60-as jelzésű zónázó vonatokkal utazhatnak, amelyek a kimaradó S60-as vonatok indulási idejében közlekednek, minden állomáson és megállóhelyen megállnak, a Szolnok Abonyi út elnevezésű megálló kivételével

- közölte a társaság.

A vágányzár a nemzetközi vonatokat is érintir: a 367-es számú Hargita InterCity a Keleti pályaudvarról 10 perccel korábban, 7:30-kor indul Brassóba.

A Budapestre tartó nemzetközi vonatok 5 perccel később érkeznek meg a Keletibe: Bukarestből az Ister InterCity (IC) 8:55-kor, Lőkösházáról a Viharsarok IC 9:55-kor két gyorsvonat 10:55-kor, valamint 13:55-kor, Temesvárról a Körös InterCity 11:55-kor, Békéscsabáról két gyorsvonat 12:55-kor és 14:55-kor, továbbá Kolozsvárról a Transilvania–Szamos EuroCity 14:25-kor.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

máv

máv menetrend

változás

módosulás