230 milliós beruházás: LED-es világítással újított be a debreceni reptér

HelloVidék   
  Megosztom
230 milliós beruházás: LED-es világítással újított be a debreceni reptér

Eddig fémhalogén fényvetőt és mobil megoldásokat használtak, ez azonban nem tette lehetővé, hogy egyszerre mind a 13 parkolóhelyen árnyékmentes legyen a világítás. A beruházás keretében új, a nemzetközi követelményeket mindenben kielégítő, energiahatékony előtér világítási rendszer épült ki.

Korszerű, LED fényforrású világítórendszert telepítettek a Debreceni Nemzetközi Repülőtér forgalmi előterére. Az új világítótestek nagyobb fényt biztosítanak és energiatakarékosabb az üzemeltetésük, írják a város hivatalos honlapján. A forgalmi előtér a repülőtérre érkező és onnan induló légijáratok utasainak be- és kiszállítását, a poggyászok kezelését és a repülőgépek üzemanyaggal való feltöltését teszi lehetővé. Ezek biztonságos végrehajtásához sötétedés után elengedhetetlen, hogy a repülőgépek által használt parkolóhelyeket árnyékmentesen világítsák meg.

A megvilágítandó terület mérete 23500 négyzetméter, ahol egyszerre 13 légijármű állhat. Korábban az előteret egy 30 méter magas, rácsos, acél oszlopon elhelyezett fémhalogén fényvetővel, illetve mobil megoldásokkal világították meg, ami azonban nem tette lehetővé, hogy egyszerre mind a 13 parkolóhelyen árnyékmentes legyen a világítás.

Az északnyugati oldalon 7 darab 20 méter magas, a délkeleti oldalon szintén 7 darab, 24 méteres, mászható acél oszlop épült. Ezekre kerültek az új, LED fényforrású fényvetők. A világítási berendezés részeként LED-es derítő alapvilágítás és az oszlopok tetején szintén LED-es légiforgalmi akadályjelző világítótesteket helyeztek el. A meglévő 30 méteres rácsos acéloszlopot a munkálatok során elbontották.

A fejlesztésnek köszönhetően a korábbinál több parkolóhelyen tudja a Debreceni Nemzetközi Repülőtér kiszolgálni a le- és felszálló járatokat, növelve a reptér kapacitását. A beruházás a Modern Városok Program része, amelynek következő eleme a védelmi kerítés megépítése lesz.

Címkép: Miskolczi János

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

debreceni reptér

fejlesztés

világítórendszer

beruházás