Megint tüntetnek: nógrádi határátkelőt is érint a szlovák blokád

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Megint tüntetnek: nógrádi határátkelőt is érint a szlovák blokád

Ezúttal a 2-es számú főút parassapusztai határátkelőhelyén korlátozzák a 3,5 tonnánál nagyobb össztömegű járművek közlekedését. A személygépkocsik, valamint az élő állatot, romlandó élelmiszereket szállító tehergépjárművek forgalmát lehetővé teszik.

Korábban mi is hírt adtunk arról, hogy a Szlovák Közúti Fuvarozók Egyesülete demonstrációt tartott a somoskőújfalui, a parassapusztai, valamint a balassagyarmati határátlépési pont közelében, ezért elrendelték a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó járművek közlekedésének korlátozását.

Úgy tűnik, ismét hasonló a helyzet, ezúttal ugyanis a 2-es számú főút parassapusztai határátkelőhelyén korlátozzák a 3,5 tonnánál nagyobb össztömegű járművek közlekedését - közölte kedden a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A korlátozást a Szlovák Köztársaság területén zajló demonstráció miatt rendelték el, mondta Dankóné Nagy Éva.

Kedden, nem sokkal ezután még egy korlátozást bejelentettek, ami a balassagyarmati határátkelőhelyet érinti, szintén csak a kamionforgalomra vonatkozóan. Mindkettő visszavonásig marad érvényben.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

blokád

határátkelő

szlovákia

teherfuvarozók szlovákiai uniója