Megint tüntetnek: nógrádi határátkelőt is érint a szlovák blokád

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Megint tüntetnek: nógrádi határátkelőt is érint a szlovák blokád

Ezúttal a 2-es számú főút parassapusztai határátkelőhelyén korlátozzák a 3,5 tonnánál nagyobb össztömegű járművek közlekedését. A személygépkocsik, valamint az élő állatot, romlandó élelmiszereket szállító tehergépjárművek forgalmát lehetővé teszik.

Korábban mi is hírt adtunk arról, hogy a Szlovák Közúti Fuvarozók Egyesülete demonstrációt tartott a somoskőújfalui, a parassapusztai, valamint a balassagyarmati határátlépési pont közelében, ezért elrendelték a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó járművek közlekedésének korlátozását.

Úgy tűnik, ismét hasonló a helyzet, ezúttal ugyanis a 2-es számú főút parassapusztai határátkelőhelyén korlátozzák a 3,5 tonnánál nagyobb össztömegű járművek közlekedését - közölte kedden a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A korlátozást a Szlovák Köztársaság területén zajló demonstráció miatt rendelték el, mondta Dankóné Nagy Éva.

Kedden, nem sokkal ezután még egy korlátozást bejelentettek, ami a balassagyarmati határátkelőhelyet érinti, szintén csak a kamionforgalomra vonatkozóan. Mindkettő visszavonásig marad érvényben.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

blokád

határátkelő

szlovákia

teherfuvarozók szlovákiai uniója